E mai bine să memorezi ca un robot sau să copiezi la examen?

 

Cum o dai, tot nu e bine. Pe de o parte o voce îți spune să ignori absurdul situației și să memorezi totul pe de rost, pe de altă parte vocea rațiunii îți spune să îți vezi interesul și să faci doar ceea ce are sens în contextul dat: să trișezi la examen și să obții nota care te avantajează fără atâta bătaie de cap.

Nu merită să te chinui degeaba – fă altcumva

Dacă acea materie din liceu e total neinteresantă pentru tine? Dacă acel curs de la facultate pare că e degeaba adăugat în programă? Dacă nu ai nici în clin nici în mânecă cu informațiile respective, dacă sunt nepotrivite cu zona ta de interes ori cu specializarea pe care dorești să mergi, de ce să te chinui să înveți atât?

Plus că ți se cere să reproduci cuvânt cu cuvânt pasaje întregi din manual sau din suportul de curs, ca să umpli pagina la teză, la bacalaureat, la examen și lucrul ăsta te frustrează maxim. Să spui cu cuvintele tale ceea ce ai reținut și ai înțeles ar trebui să fie în regulă, dar există în școală și, din păcate, și în facultate, pretenții absurde și pentru elev sau student înseamnă de multe ori muncă de sisif.

Te ajuți de tehnologie ca să depășești un hop

decopiat.com nu încurajează copiatul dar încurajează abordarea inteligentă în toate aspectele vieții, fiindcă să memorezi ca un robot doar ca să treci un examen îți insultă inteligența. Nu copiezi, ci te ajuți puțin de tehnologie ca să depășești un hop – la restul hopurilor te descurci și fără un asemenea ajutor.

O cutiuță GSM cu micro cască are autonomie de peste 4 ore, este complet nedetectabilă și funcționează wireless, fără să fie nevoie de telefon sau bluetooth. Un pix de copiat cu SIM și micro cască, unic pe piața din România și produs pentru prima dată în 2018, permite chiar 2 ore și jumătate de convorbire; de asemenea, nedetectabil.

Pe acest site mai găsești și un ceas de copiat cu cameră foto-video, cu Android, 3G, Whatsapp și Messenger, pentru a transmite subiectele la distanță ușor fără dictare și pentru a primi rezolvările la fel de ușor. Atenție! Sistemul de operare diferă de Android Gear, ca pentru smartwatch-uri, ci pur și simplu Android pentru smartphone-uri, deci pentru telefoane mobile.

Fă-ți singur/ă norocul și calea spre succes

Este în regulă și să memorezi ca un robot dacă asta se cere de la tine, dar este bine să știi că, la nevoie, te poți baza pe tehnologie, pe aceste sisteme de copiat. Dacă memorezi 90% din curs dar la test îți pică restul de 10%, știi la ce să apelezi.

Numai gândul că ai acces la informație și te liniștești și devii mai calm/ă în fața foii de examen, în fața întrebărilor. Nu te mai bazezi pe noroc, ci pe ceva palpabil. Poți privi totul ca pe o măsură de siguranță, nu spune nimeni să folosești neapărat sistemele acestea de copiat, ci doar să le achiziționezi. De pe decopiat.com. Baftă!


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest