Informaţii de ultimă oră de la "Spitalul Marie Curie"! Ministrul Sănătăţii a făcut declaraţii despre acest subiect

 
+3 click pentru
galerie

Situaţia bebeluşilor de la Spitalul "Marie Curie" este continuare incertă, însă astăzi, Ministrul Sănătății, Patriciu Achimas-Cadariu, a ajuns la unitatea medicală pentru a se interesa de starea copiilor.

Acesta a făcut câteva declaraţii în care a precizat că va furniza mai multe informaţii în cadrul unei conferinţe de presă care avea loc astăzi, la Parlament. Acesta urmează să se prezinte  la Comisia de sănătate din Parlament, unde fusese invitat să prezinte un raport privind situația copiilor din județele Argeș și Dolj internați la Spitalul "Mărie Curie", potrivit hotnews.ro

"Toate amănuntele astea vi le vom da într-o conferinţă de presă astăzi, vom avea şi o audiere la Parlament, după care vom organiza o conferinţă de presă la Parlament va fi. Am venit să văd copii, nu vreau să pun presiune pe medici şi vreau să îi înjurajez pe medici, să fiu sigur dacă au nevoie de ceva din partea ministerului. De asta, am venit să văd dacă este nevoie de ceva," a spus Patriciu Achimas-Cadariu, Ministrul Sănătăţii, la Antena Stars.

UPDATE ora 11:05

"Trebuie să luptăm cu toţii cot la cot, pentru copii, în primul rând, pentru că pentru ei am venit aici. Medicii şi asistentele fac un efort teribil, din ce am văzut şi ce am simţit, sunt foarte apreciaţi de părinţi. Aici nu am venit ca ministru, am venit ca medic să-i încurajez pe medici, sunt la curent cu tot ce se întâmplă. Este cumplit, dar toţi cei care au fost aici şi-au făcut zi de zi datoria, este absolut remarcabil. Semnalarea am primit-o la 9 seara. Cred că în acest moment trebuie să ne concentrăm pe copii, e nevoie e vindecare. Am verificat acel medicament pentru care m-aţi sesizat, sunt medicamente care lipsesc, dar nu este situaţia atât de gravă. Sunt frustrat că nu avem rezultate în această anchetă," a mai spus Ministrul Sănătăţii.

Un medic de la Spitalul "Marie Curie" a făcut primele declaraţii oficiale despre starea de sănătate a bebeluşilor, dar şi despre situaţia medicamentelor din unitatea medicală.

"În această formă de sindrom hemolitic urenic, nu este nevoie de nicio formă de medicament suplimentar. Ne-am folosit de ce am avut la dispoziţie. Nu este vorba de o medicaţie de tip antibiotic," a spus şi un medic de la Spitalul Marie Curie.

Până acum au murit trei copii, iar în continuare sunt internaţi cel puţin 11 copii la spitalul Marie Curie din Bucureşti. Aceştia au simptomele unor infecţii puternice şi pentru a supravieţui, au nevoie de dializă. Specialiştii suspectează că pacienţii fragili ar fi contactat bacteria E-coli. Cei mai mulţi copii în această situaţie provin din Piteşti şi din comunele din vecinătate.

Urmăriţi materialele video de mai sus pentru a asculta toate declaraţiile Ministrului Sănătăţii, dar şi ale unui medic de la Spitalul "Marie Curie".

Foto: Captură Antena Stars

M.T.

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews