Raluca Dumitru a pregătit cel mai delicios desert, "Sarailie"!

 

Raluca Dumitru s-a inspirat din bucătăria Turcească şi astăzi găteşte "Sarailie". Acest desert este soră cu baclavaua. Pentru această reţetă aveţi nevoie de:

  • 1/2 pachet foi plăcintă
  •  300 g miez nucă
  • 100 g unt, margarină sau ulei

Pentru sirop:

  • 500 ml apă
  • 150 g zahăr
  •  150 ml miere de albine
  • 1 linguriță scorțișoară.

Modul de preparare este unul foarte simplu. Foile se ung cu puţină apă şi unt topit după care se presară peste nucă măcinată. Rulaţi apoi aluatul. După ce le-aţi rulat pe toate, puneţi "Sarailie" cu nuca în cuptorul încins pentru circa 40 de minute. În tot acest timp faceţi siropul.Toate detaliile le vezi în video de mai jos.

 

Sursa foto: captura "Star Matinal"

Citeşte şi: Secretul unui cozonac pufos: ”Făina se cerne de trei ori”


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest