REŢETA MATINALĂ: JOI - Budincă de orez cu sos de mango! Cel mai delicios desert de post

 
+2 click pentru
galerie

Dacă aveai nevoie de un desert pe cinste spre sfârşitul de săptămână, Raluca Dumitru te învaţă cum să-l faci! 

Budinca de orez cu sos de mango poate fi un deliciu mai ales pentru cei mai înrăiţi gurmanzi.

Budinca de orez

  • 100 gr orez cu bob rotund (arborio)
  • 650 ml lapte de cocos subtire (adica din cel fara smantana de cocos deasupra)
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 lingura unt de cocos (cand nu e post se poate folosi unt normal)


Sos de mango

  • 1 mango copt
  • 1 cub ananas (optional; de marimea unui cubulet de drojdie)
  • 2 lingurite cu varf zahar brun
  • 1 priza cardamom verde macinat
  • 1/2 lingurita amidon (optional)


Cum se prepară?
1. Începe cu prepararea sosului. Curăţă fructul de mango, scoate sâmburele şi macină pulpa şi ananasul într-un robot până devin pastă
2. Adaugă zahărul şi fierbe timp de cinci minute la foc mic. Dacă ai nevoie de o consistenţă mai mare, adaugă amidonul dizolvat într-o lingură de apă rece şi mai fierbe timp de un minut.
3. Condimentează sosul cu cardmom şi păstrează la frigider.
4. Pentru budinca de orez, pune laptele de cocos într-o crăticioară şi înfierbântă-l
5. Topeşte într-o oală untul, adaugă orezul şi prăjeşte timp de un minut, amestecând constant. Dă focul la mediu spre mic atât cât orezul să bolborosească încet
6. Adaugă laptele de cocos câte un polonic pe rând. Următorul polonic trebuie pus abia după ce anteriorul a fost absorbit de orez
7. Amestecă încet până când orezul devine cremos
8. Fă asta în jur de 20-25 min până se termină tot laptele
9. La sfârşit, orezul trebuie să fie fiert şi cremos. La ultimul polonic de lapte adaugă şi zahărul
10. Serveşte budinca de orez caldă împreună cu sosul de mango
11. Decorează cu fulgi de cocos prăjiţi şi fistic prăjit mărunţit.

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest