Dacă ai poftă de ceva oriental, încearcă această reţetă! Cataiful turcesc făcut ca la carte de matinali.
articolul continua dupa recomandari
INGREDIENTE
- 800 g tăieţei speciali pentru cataif (se poate folosi o fidea fină)
- 300 g unt
Pentru sirop
- 250 ml apă
- 2 linguri zahăr brun
- 2 linguri miere de albine
- 1 ceasca zeamă de lămâie
- 1 lingurita coajă de lămâie
Pentru crema de vanilie
- 400 ml lapte
- 2 ouă
- 3 linguri amidon de porumb
- 3 linguri unt
- 125 g zahăr
- coajă de lămâie
Pune 400g de tăiţei într-o tavă, după poţi presăra bucăţi de unt. Bagă tăiţeii la cuptor până la rumenire. Între timp, prepară siropul amestecând toate ingredientele şi pune-le la fiert până ce zahărul se topeşte. Atunci când blatul de tăiţei se răcoreşte, toarnă siropul pe deasupra. Până la răcirea blatului, pune la cuptor tăiţeii rămaşi cu unt. Prepară crema de vanilie amestecând laptele cu amidonul, după care să adaugi ouăle bătute cu zahprul, untul şi coaja de portocală.
Pune apoi întreaga compoziţie pe baie de abur şi între timp scote tăiţeii de la cuptor pe care să-i stropeşti cu sirop. Întinde crema peste primul blat, iar pe deasupra pune cel de-al doilea blat de tăiţei.
A.C.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc