REŢETA MATINALĂ: JOI - Desert SPUMOS! Cum să-l faci şi cât de delicios e

 
+2 click pentru
galerie

Dacă aveai poftă de un desert, "spumos" este o alegere de zile mari! Raluca Dumitru a pregătit această reţetă joi dimineaţă şi te învaţă cum s-o faci.

INGREDIENTE:

Spumos

  • 1 foaie aluat foietaj
  • 1/2 lingura zahar pudra vanilat

Sos de zmeură

  • 300 gr zmeura (proaspata sau congelata)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri zahar

Bezea

  • 2 albusuri de ou (la temperatura camerei)
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 120 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 1/3 plic gelatina incolora (cca 3 gr)
  • 3 inele de patiserie de de 8 cm diametru si 5 cm inaltime.

Cum se prepară:

  1. Ai nevoie de 3 inele de patiserie cu diametru de 8cm şi 5cm înălţime
  2. Trece cu sucitorul pe aluatul foietaj de câteva ori şi decupează din aluat cinci cercuri cu inelele de patiserie
  3. Aşează discurile în tavă pe hârtie de copt
  4. Aşează deasupra altă foaie de copt şi pune deasupra o tavă mai grea care să apese discurile
  5. Coace discurile la 200C timp de 12 minute
  6. Scoate-le de la cuptor şi lasă-le la răcit
  7. Aşează trei discuri pe câte o farfurioară de desert
  8. Pune câte un inel de patiserie în jurul fiecăruia
  9. Prepară sosul de zmeură: pune zmeura la fiert cu zahăr vanilat şi zahăr tos. fierbe la foc mediu pentru zece minute şi mixează zmeura fiartă într-un blender până ce devine piure. trece piureul printr-o sită deasă ca să scapi de sâmburi
  10. Prepară bezeaua: pune albuşurile şi sucul de lămâie în mixer şi bate-le până ce spuma poate sta pe tel
  11. Pune la fiert apă cu zahăr pe care s-o fierbi timp de opt minute
  12. Toarnă siropul obţinut în spuma de albuşuri în fir subţire. Spuma va deveni lucioasă şi va căpăta volum
  13. Adaugă gelatina dizolvată rapid în 20ml de apă
  14. Lasă mixerul să meargă timp de cinci minute
  15. Adaugă sosul de zmeură în bezea în trei tranşe amestecând uşor
  16. Pune bezeaua în inelele de patiserie peste discurile de foietaj şi lasă la temperatura camerei pentru o oră
  17. Dă farfuriile cu prăjituri la frigider pentru minimum două ore
  18. La servire, fărâmă celelalte două discuri de foietaj rămase, pudraţi stratul cu zahăr vanilat şi scoateţi inelele de patiserie


IMPORTANT: A se servi rece
Poftă bună!


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest