REŢETA MATINALĂ: LUNI - Dovlecei umpluţi cu carne în sos de lămâie şi mărar!

 
+2 click pentru
galerie

Dacă te gândeşti să găteşti ceva amplu, dar gustos, Raluca te învaţă cum să faci dovlecei umpluţi cu carne în sos de lămâie şi mărar!

INGREDIENTE:

  • 10-12 dovlecei (mai mici)
  • 500 ml supa de pui

Umplutura

  • 450 gr carne tocata de vitel (sau mixta vita+porc)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 rosie din conserva (+ 3 linguri suc de rosii din conserva)
  • 50 gr orez cu bob rotund
  • 1 fir marar
  • 1/4 legatura patrunjel
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper negru


Sos de lamaie

  • 2 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri rase faina
  • 4 linguri suc lamaie
  • 4 fire marar
  • sare, piper negru

Portii: 5-6

Cum se prepară?

  1. Curăţă dovleceii şi taie-i în două pe lăţime
  2. Scoate cotorul, curăţaţi interiorul până iese toată pulpa mare
  3. Curăţaţi dovleceii de coajă
  4. Prepară umplutura: toacă ceapa fin şi dă morcovul prin răzătoare
  5. Căleşte-le în ulei încins până devin moi (10 min)
  6. Adaugă roşia strivită împreună cu sucul şi căleşte cinci minute
  7. Adaugă orezul şi amestecă bine pentru circa 3 minute
  8. Adaugă verdeţurile tocate fin
  9. Răstoarnă legumele călite cu orez peste carnea tocată şi condimentează cu sare şi piper
  10. Adaugă 1/4 din cana de apă rece şi frământă totul bine
  11. Umple dovleceii cu amestecul obţinut şi aşază-i într-o tavă sau cratiţă ce merge pusă la cuptor, pe un singur strat
  12. Adaugă supa în tavă şi presară sare peste dovlecei
  13. Dă la cuptor la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 55 de minute
  14. Scoate dovleceii pe un platou de servire şi acoperă-i
  15. Măsoară într-o cană gradată 400ml de supă
  16. Într-o oală bate ouăle, gălbenuşurile şi făina alături de sucul de lămâie
  17. Adaugă treptat supa fierbinte măsurată şi bate amestecul cu telul
  18. Pune oala pe foc mic şi înfierbântaţi amestecul
  19. Opriţi-vă când sosul se îngroaşă
  20. IMPORTANT: NU LĂSA SĂ FIARBĂ SOSUL DELOC! SE VA "TĂIA"
  21. Trage oala de pe foc şi amestecă cu mărarul, condimentând sosul cu sare şi piper negru după gust
  22. Turnaţi sosul peste dovlecei şi serviţi imediat

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest