Reţeta zilei de la "Star Matinal" - Tort de castane cu ciocolată

 
+2 click pentru
galerie

Raluca Dumitru a pregătit în această dimineaţă la "Star Matinal", un desert special: tort de castane cu ciocolată. Iată cum se prepară!

Ingrediente pentru blat:


 • 100g  ciocolat neagră aproximativ 50% cacao
 • 4 ouă separate
 • 100 g zahăr brun pudră
 • 100g migdale

Ingrediente pentru umplutură:


 • 100g  ciocolată neagră aproximativ 50% cacao
 • 200g castane prăjite şi curăţate
 • 50g zahăr brun pudră
 • 150ml smântână grasă

Ingrediente pentru glazură:


 • 120 g ciocolată cu lapte
 • 20g unt
 • 30g cacao
 • 60ml apă
 • 20g (aproximativ 1 lingură) sirop de arţar (sau miere)
 • ciocolată rasă sau alte decoraţiuni de ciocolata pentru

Se încălzeşte cuptorul la 190C şi se unge cu unt o tava rotunda de tort, apoi se tapetează cu hârtie de tort.

Pentru blat: se rupe ciocolata în bucăţi, apoi se topeşte pe o baie de aburi. Se bat albuşurile spumă într-un bol mare, iar în altul se amestecă gălbenuşurile şi zahărul până devine o cremă spumoasă, apoi se încorporează treptat ciocolata topită, albuşurile bătute, iar la final migdalele.

Amestecul rezultat se toarna în tava pregatită şi se lasă în cuptorul încins aproximativ 30-35 de minute.  Dup ce este gata, se lasă la răcit în tavă, pe un gratar de sârmă.

Pentru umplutură: se rupe ciocolata în bucăţi şi se topeştela fel pe o baie de aburi, se mărunţesc castanele şi zahărul într-un blender, apoi adaugă ciocolata topită şi se amestecă până la omogenizare, iar la final adaugă treptat smântâna şi mai amestecă până ce compoziţia ajunge de consistenţa unei spume groase.

După ce s-a răcit, taie blatul de tort în jumătate (pe orizontală) şi întinde crema deja pregatită pe foaia de baza, apoi adaugă al doilea blat şi întinde crema de pe margini în exces cu un cuţit.

Pentru glazură: ciocolata se rupe şi se topeşte pe o baie de aburi ca mai sus, se adaugă untul şi se amestecă până la omogenizare. În acelaşi timp se încorporează cacaoa şi siropul de arţar (sau mierea) într-o tigaie la foc mic până la punctul de fierbere. Imediat după ce s-a omogenizat adaugi ciocolată topită şi amesteci până ajunge la consistenţa unei glazuri groase şi lucioasa. Cu acest amestec se îmbracă tortul, inclusiv marginile. Pentru decor  se poate folosi ciocolată rasa.

Înainte de servire se ţine o oră la frigider.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest