Vrei să-ţi îmbunătăţeşti imunitatea? Patru alimente care te scapă de orice pericol

 
+4 click pentru
galerie

E nevoie de mai mult de un măr pe zi pentru a ţine răceala departe, cu atât mai mult cu cât iarna s-a întors în forţă şi sezonul de gripă este în plin avânt. Aceste patru alimente vă scapă de orice răceală, gripă, chiar boală!

Iaurt

Culturile vii care se găsesc în iaurt sunt bacterii sănătoase care te feresc de microorganisme cauzatoare de boli. Fă-ţi un obicei din a mânca zilnic un iaurt, dar fereşte-te de variantele degresate sau cu fructe, care au o cantitate mult prea mare de zahăr.

Usturoi

Usturoiul conţine un ingredient activ numit alicină, care luptă eficient împotriva bacteriilor şi a infecţiilor. Un studiu a descoperit faptul că, persoanele care consumă mai mult de 6 căpăţâni de usturoi pe săptămână au o rată de incidenţă a cancerului colorectal cu 30% mai mică şi a celui de stomac cu 50% mai scăzută.

Carne de vită

Deficienţa de zinc este una dintre cele mai întâlnite probleme nutriţionale ale adulţilor mai ales în cazul vegetarienilor, care scot astfel din dietă o sursă esenţială a acestui mineral care întăreşte imunitatea. Consumul unei cantităţi optime de zinc este vitală pentru dezvoltarea celulelor albe ale sistemului imunitar, cele care recunosc şi distrug bacteriile şi virusurile dăunătoare organismului tău.

Ceai

Persoanele care beau 5 ceşti de ceai negru pe zi, timp de 2 săptămâni, au de 10 ori mai mult interferon, care luptă împotriva virusurilor, decât cei care au băut o băutură fierbinte placebo, arată un studiu realizat la celebra universitate Harvard. Sursa: www.csid.ro

Sursa foto: Pixabay

Citeşte şi: Alimente de sezon care te ajută să slăbești. Ce nu trebuie să îţi lipsească din frigider


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest