Ai născut şi nu reuşeşti să slăbeşti? Ce trebuie să faci ca să scapi de burtă în cel mai scurt timp

 

Sarcina este unul din momentele cele mai frumoase momente din viaţa unei femei. Cu toate acestea, însă este şi o perioadă destul de grea pentru că asupra organismului pentru că au loc numeroase modificări, iar una dintre acestea este silueta.

După naştere,  toate femeile sunt preocupate intens de felul în care arată şi fac eforturi considerabile pentru a reveni la silueta dinainte de a rămâne însărcinate. Specialiştii spun că este fenomenul de îngrăşare este perfect normal. Dr. Evelyn Minaya, specialiști obstetrician și ginecolog din New Jersey spune că e normal că femeile însărcinate să dezvolte un strat de grăsime. De aceea, nu poți slăbi imediat.

"Prin alăptare, arzi multe calorii, dar contează și partea emoțională: stai trează noaptea, îți faci probleme că plânge copilul. Toate acele emoții cresc nivelul cortizolului. Știm că toate femeile se îngrășa la fel, în zona abdominală și pe coapse, tocmai pentru că nivelul cortizolului crește. Din păcate, aspectul emoțional al maternității pe termen lung, apoi grijile că părinți, te fac să iei în greutate. Grăsimea dispare ușor prin dietă și schimbarea modului de viață. La 1-2 săptămâni după începerea regimului și a exercițiilor fizice intense, ea începe să dispară", a spus dr. Minaya, pentru sanatate.bzi.ro.

Dr. Adrienne Youdim, specialist nutriționist, recomandă persoanelor care nu au o viață activă să "facă 150 minute de exerciții săptămânal, adică 30 minute de 5 ori pe săptămâna. Când naști, problemă este că-ți distrugi mușchii abdominali, astfel că femeile fac abdomene degeaba", spune specialistul, care recomanda un astfel de exercițiu femeilor care au născut:

 1. Te lași în patru labe, îți sugi burtă și ridici abdomenul (poziția pisicii).
 2. Lași capul în jos și ridici abdomenul, respiri și numeri până la 4.
 3. Apoi relaxezi abdomenul și ridici capul.

Pentru ca exerciţiul să devină mai dificil, din aceeași poziție înconvoiată, trebuie să ridici genunchii și să te sprijini pe vârfuri. Respiră de 10 ori, de fiecare dată în 8 timpi (4 secunde pentru inspirație și 4 pentru expirație). 

Pentru poziția câinelui: stai în patru labe din nou, ridici piciorul drept, cu genunchiul pe sol, te uiți la stânga și arunci piciorul în stânga, apoi, în direcția opusă. Piciorul îl duci în aceeași parte că și capul. Acest exercițiu este pentru mușchii oblici. Se face exercițiul 30 de secunde pe o parte, apoi-pe cealaltă. 

Acest exerciţiu se poate face seturi de 2-3 miuțe.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest