Ai pete albe sau roz pe piele? Scapă de ele rapid cu ingrediente din bucătărie

 

În sezonul estival apar mai des bolile de piele. O afecţiune fungică frecventă a pielii se numeşte tinea versicolor şi se manifestă prin apariţia unor pete albe sau roz deschis pe tot corpul, mai ales în zona gâtului. Este important de menţionat faptul că dacă nu este tratată la timp, boala se poate răspândi pe tot corpul.

Dacă ai această problemă de piele, trebuie să ştii că o poţi trata foarte simplu cu ajutorul unor ingrediente simple şi naturale, pe care cu siguranţă le ai în gospodăria ta, conform site-ului secretele.com.

Cauzele apariţiei acestei boli:

 - Tenul gras
 
 - Imunitatea slabă
 
 - Expunerea directă la soare și la condiții de temperatură și umiditate crescută
 
 - Transpirația excesiva
 
Remedii naturale care te scapă de această problemă:

Curcuma (turmeric)

Acest condiment galben are proprietăți anti-inflamatorii uimitoare. Curcuma poate fi utilizată pentru obținerea unei măști foarte eficiente pentru combaterea infecțiilor fungice.

Se amestecă câteva picături de apa cu curcuma pulbere și se aplică pasta rezultată pe părțile afectate ale pielii. Se lasă pastă să acționeze timp de aproximativ o jumătate de oră, apoi se clăteşte pielea bine cu apă. 

Uleiul de arbore de ceai 

Uleiul esențial de arbore de ceai este foarte eficient împotriva bolilor fungice ale pielii și în combaterea diferitelor infecții bacteriene, așa că este un aliat important în lupta cu petele albe de pe piele.  Se amestecă într-un castron o lingură de ulei de măsline și câteva picături de ulei din arbore de ceai. Se înmoaie un tampon de bumbac în amestecul rezultat și se aplica uleiul pe zonele afectate ale pielii. Este recomandat să lași acest remediu să acționeze timp de câteva ore. 

Probioticele 

Iaurtul este bogat în bacterii benefice care ajută organismul să lupte împotriva microorganismelor dăunătoare, printre care și Tinea versicolor.  Se aplică iaurt probiotic sau obișnuit neîndulcit pe zonele cu probleme, apoi lasă-l să se usuce pe piele. După uscare, se clăteşte pielea cu apa. Se repetă acest procedeu de mai multe ori pe zi. 

Usturoiul 

Usturoiul este un agent antibacterian puternic, iar proprietățile sale de vindecare se fac simțite inclusiv prin aplicarea acestuia direct pe piele. Acest aliment este foarte eficient în combaterea infecțiilor fungice și reprezintă un antibiotic natural. 

Se taie un cățel de usturoi pe jumătate și se freacă partea decojită a plantei pe regiunile de piele afectate. Nu intră în panică dacă în zonele de aplicație se instalează o senzație de mâncărime, reacția este perfect normală. Se lasă usturoiul să acționeze timp de 15 minute, apoi se clăteşte pielea bine cu apă. 

Foto: Secretele.com

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest