Alimentația copiilor - sfaturi utile pentru părinți

 

Chiar dacă sunt câteva reguli pe care trebuie să le respecți în ceea ce privește alimentația copiilor, ca părinte, nu trebuie să deții o diplomă în nutriție pentru a face alegerile culinare cele mai potrivite pentru cel mic. Noi am creat un mini-ghid cu sfaturi despre alimentația celor mici, pe care le poți aplica și tu atunci când faci un meniu pentru copii!

Preia controlul cumpărăturilor alimentare

Cu toate că micuții au, deseori, obiceiul de a le solicita părinților diverse categorii de alimente atunci când se află împreună în magazin, părinții nu trebuie să uite că ei sunt cei care dețin controlul în această situație. Mergi la cumpărături cu o listă pe care ai notat, dinainte, tot ceea ce este nevoie pentru acasă și explică-i celui mic că trebuie să o respectați. În acest mod, vei evita cumpărarea produselor care nu-s deloc sănătoase pentru cel mic și vei face primul pas către stabilirea unor obiceiuri alimentare sănătoase pentru acesta.

...totuși, copiii au și ei un cuvânt de spus

Copiii au și ei, totuși, un cuvânt de spus legat de alegerile lor alimentare. Atunci când i-ai pregatit un meniu micuțului tău, este normal să încerci să-l convingi să guste din fiecare aliment în parte. Refuzul de a mânca ceva anume nu trebuie, însă, să te îngrijoreze. E important să înțelegi că preferințele culinare se dezvoltă încă din copilărie. Un copil care nu va agreea, să spunem, morcovii, ar putea să-și ia doza de vitamine din alte tipuri de legume. Așadar, nu este un capăt de țară dacă al tău micuț nu mănâncă tot din farfurie!

Mese mai interactive

Capriciile copiilor îi fac de foarte multe ori pe cei mari să-și iasă din minți. Având în vedere faptul că cei mai mulți dintre copilași aleg exact momentul mesei pentru a da frâu liber micilor mofturi, adulții trebuie să se înarmeze cu răbdare și să cunoască trucuri utile pentru a face față situației.

Tot mai mulți dintre părinți se confruntul cu refuzul celor mici de a lua masa, motiv pentru care ne-am gândit să oferim câteva sfaturi pentru mese mai interactive.

În primul rând, poți încerca prin a stiliza preparatele tale, astfel încât să fie cât mai atractive în ochii copiilor. De exemplu, sandwich-urile în diverse forme, omleta care capata urechiuse din legume sau deserturi realizate in figurine, toate pot reprezenta tentații culinare pentru cei mici.

De asemenea, poți opta pentru a lua masa în oraș alături de cel mic. L-ai luat de la școală? Mergeți la cel mai apropiat pub și consultați un meniu de prânz în București! Cel mic va fi foarte încântat de aceste noi experiențe.

Fără desene animate în timpul mesei

Deși obișnuim să facem și alte activități în timp ce mâncăm, acesta nu este un obicei alimentar sănătos. În acest mod, creierul trebuie să se împartă între două sarcini, iar rezultatul este că niciuna dintre ele nu se mai va desfășura optim. De aceea, important este să îl înveți pe copil să nu se uite la tv în timp ce mănâncă și nici să se joace pe tabletă, de exemplu.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest