Alimentaţia echilibrată: ce este şi cum se poate obţine?

 

Auzim tot mai des vorbindu-se despre o alimentatie echilibrata si importanta sa in mentinerea sanatatii, dar si a frumusetii, insa ce presupune acest aspect? Alimentatia echilibrata presupune, in primul rand, sa-i oferim organismului resursele necesare de nutrienti pentru o functionare corecta si, implicit, eliminarea carentelor si a exceselor de orice fel. Alimentatia echilibrata este primul pas catre o silueta de invidiat si poate fi sprijinita din exterior cu suplimente alimentare naturale, asa cum este Anastasia Valter Shape.

Ce sunt caloriile si cum ne afecteaza?

Caloriile reprezinta sursa de energie a organismului. In timpul procesului de metabolizare a alimentelor rezulta calorii, prin urmare in functie de ceea ce mancam, numarul acestora poate fi mai mare sau mai mic. Daca barbatii au nevoie de pana la 2800 de calorii pe zi, in functie de activitatea fizica depusa, femeile au nevoie de pana la 2200 de calorii pe zi. Pe de alta parte, exista calorii bune, calorii negative si calorii goale, dintre acestea cele mai periculoase pentru sanatate, dar si pentru silueta, sunt caloriile goale. Acestea nu nu numai ca nu ofera niciun nutrient organismului, dar sunt si responsabile de cresterea in greutate si se gasesc in produsele rafinate, sucurile din comert, alcool, produse de tip fast-food, de cofetarie si patiserie, si in prajeli. Caloriile negative nu au aport energetic, pentru a le digera, organismul consumand mai multa energie decat acestea ofera, prin urmare sunt recomandate in dietele sa slabire. O mare parte din fructe si legume contin calorii negative. Caloriile bune, denumite si calorii vii, sunt, de asemenea, benefice in curele de slabire, fiind obtinute din alimentele naturale, neprocesate si neprelucrate.

De ce este importanta o alimentatie echilibrata?

Alimentatia echilibrata joaca un rol esential in reglarea metabolismului si mentinerea acestuia in bune conditii de functionare. Insa, pe de alta parte, alimentatia echilibrata este baza unui organism sanatos, nu de putine ori, in tratarea anumitor boli, regimul alimentar fiind singuul remediu indicat de medici. Echilibrul vine atat prin prisma cantitatii, cat si a calitatii hranei oferite organismului. Nutritionistii au stabilit procentele ideale de nutrienti ale unui meniu zilnic astfel: 15-25% proteine, 50-55% glucide (zaharuri) si 20-30% lipide (grasimi).

Ce sa consumi pentru o dieta sanatoasa?

O dieta sanatoasa presupune asimilarea proteinelor din carne slaba, lactate degresate, in special iaurt, si oua, iar a glucidelor din fructe si legume, dar si din cereale integrale bogate in fibre vegetale. Lipidele trebuie asimilate din uleiuri vegetale, seminte si nuci. De asemenea, este important sa se manance putin si des, minim cinci mese pe zi si doua gustari, iar micul dejun sa fie cea mai importanta masa a zilei, pe cand cina cea mai slaba si intotdeauna luata cu minim trei ore inainte de a merge la culcare pentru a-i da timp organismului sa metabolizeze mancarea. Alimentele trebuie gatite prin fierbere, coacere, la aburi sau la gratar si mai rar la cuptor, iar consumul a minim doi litri de apa pe zi sau ceaiuri neindulcite devine absolut obligatoriu. De o reala importanta intr-o dieta sanatoasa este mentinerea sub control a poftelor alimentare, stimularea metabolismului si, implicit, a arderii grasimilor. Pentru a indeplini aceste cerinte, recomandarea noastra este Anastasia Valter Shape, un supliment alimentar natural pe baza de flori de soc, cafea verde, aloe vera, ananas, smochin si ceai verde.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest