Alimentul care nu se strică şi rezistă mii de ani. Beneficiile sunt de necontestat

 

Arheologii au descoperit în mormintele egiptene vase care conţineau un aliment care era încă bun pentru consum. Deşi vechi de mii de ani, acesta nu s-a stricat, datorită proprietăţilor sale incredibile.

Cercetătorii au aflat de ce mirea rezistă aşa de mult timp fără să se strice. Mierea este foarte acidă, având un PH cuprins între 3 şi 4,5, iar acest acid distruge microorganismele care ar încerca să trăiască în miere.

O altă explicație este că în stomacul albinelor există o enzimă numită glucozoxidază. Când acestea regurgitează nectarul pentru a produce mierea, enzima se amestecă cu nectarul şi îl descompune în două componente, printre care peroxidul de hidrogen. Acesta acţionează la rândul său asupra elementelor nocive care s-ar putea dezvolta în miere. De aceea mierea era folosită şi în scop medicinal, ca pansament la tratarea rănilor infectate şi a arsurilor.

Un medicament natural absolut

Mierea conține peste 400 de substanțe organice, care îi conferă o valoare terapeutică uriașă. 
Mierea de tei este un foarte bun și natural sedativ nervos, este calmantă, este recomandată în insomnii și în afecțiuni ale sistemului nervos. De asemenea ea este utilizată cu succes și pentru răceli, tuse și alte afecțiuni ale căilor respiratorii (bronșite, laringite).

Mierea de salcâm este asimilată foarte ușor și oferă organismului energie, substanțe bioactive și nutritive. De aceea mierea de salcâm este recomandată copiilor, gravidelor, persoanelor în convalescență și pentru întîrirea sistemului imunitar.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest