Adriana de la ”Mireasă pentru fiul meu”, nici bine nu a devenit soție că s-a și pus pe treabă!
articolul continua dupa recomandari
Vedeta s-a apucat de gătit, ”nu mai pierde vremea cu prostii” și s-a apucat de gătit rețeta ei favorită de paste, tagliatelle cu vongole.
”Am încercat această rețetă în nenumărate restaurante, iar într-un final, mi-am făcut curaj să o realizez acasă. Am fost încantată de rezultat, așă că am vrut să mă laud!”, a scris Adriana pe blogul său.
Ingrediente:
- 1 kg vongole
- 300 g paste proaspete
- 150 ml vin alb
- 1/2 ceapă
- 1 căpățână usturoi
- piper
- sare
- fulgi de chili; pătrunjel
Preparare:
1. Trebuie să începi prin a lăsa vongolele în apă rece în frigider pentru câteva ore.
2. După ce le speli în mai multe ape până scapi de tot nisipul, pune-le împreună cu vinul într-un wok (o tigaie rotundă, tip ceaun)
3. Lasă-le pe foc mic aproximativ 10 minute până se deschid toate vongolele
4. Scurge-le de sosul în care au fiert și păstrează-l
5. Aruncă-le pe cele care nu s-au deschis (deoarece sunt moarte)
6. Pune ceapa într-o tigaie, usturoiu, piperul și jumătate din sosul în care au fiert și lasă-le câteva minute pe foc ”să se împrietenească”
7. Pune vongolele și lasă-le alte trei minute pentru a pătrunde aroma
8. În același timp, adaugă într-o oală cu sare tagliatelle proaspete și după ce fierb (ar trebui să dureze un minut) pune-le peste vongole și adaugă restul de sos
9. Adaugă puțin pătrunjel
10. Pentru a decora, poți folosi câțiva fulgi de chilli
Cum a spus și Adriana, ”Chef la bucătărit s-aveți”!
A.C.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc