Amestecă rostopască, ulei de cocos şi de măsline şi aplică pe faţă. Vei fi uimit de rezultat!

 

Rostopasca, plantă cunoscută și sub denumirea populară de iarbă de negi sau negelariță, este ușor de recunoscut după latexul de culoare galbenă care în contact cu aerul se brunifică. Frunzele sunt simple, alterne, nestipelate şi, dacă nu ştiai, află că fac minuni pentru piele.


Rostopasca se foloseşte des în creme şi unguente. Motivul? Este un extraordinar cicatrizant şi un antiinfectios cu spectru larg.

Poţi prepara singur/ă acasă un unguent care te scapă de petele şi exemele de pe faţă. Conform secretele.com, ai nevoie de 50 gr ulei de măsline, 100 gr ulei de cocos, 15 – 20 gr ceară de albine, 80 – 100 gr rostopască proaspătă, tăiată mărunt.

Mod de preparare:

Într-un vas emailat sau de yena se pun uleiurile, planta tocată mărunt și ceara de albine. Se amestecă continuu cu o lingură de lemn, timp de 15 minute. Se ia vasul de pe foc și se lasă la răcit până a doua zi, când încălzim ușor conținutul, pentru a putea strecura printr-un tifon, apoi o punem la păstrat în recipiente de culoare închisă. Se păstrează la rece timp de 2- 3 luni. Ceară de albine este un bun conservant.
 
Acest unguent tratează furuncule, negi, tăieturi, răni infectate, eczeme, tuberculoza pielii, psoriazis, pete de bătrânețe, herpes, impetigo, verugi, piele crăpată, cearcăne, scabie, lupus.

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews