Apartament in bloc nou sau vechi? Cateva avantaje si dezavantaje

 

Este prima intrebare atunci cand incepi sa cauti o locuinta. Sa fie apartament in bloc nou sau vechi? Avantaje si dezavantaje sunt de ambele parti, iar decisiv, ca in orice achizitie, este pretul. Astfel, un apartament in bloc vechi te poate aduce mai aproape de centrul orasului si pe bani considerabil mai putini, insa, daca iti cumperi o locuinta in bloc nou, ai parte de instalatii si finisaje de calitate pentru apartamente, ca sa nu mai spunem de garantia suportata de dezvoltator.

Distanta fata de centrul orasului

Apartamentele vechi sunt preferate de multi pentru ca se gasesc, cele mai multe, in zonele bune ale orasului, zone centrale, cu acces imediat la atractiile principale si la mijloacele de transport in comun. De asemenea, in aceste zone bune se gasesc si parcuri cu locuri de joaca pentru cei mici, scoli, gradinite, dar si posibilitati de distractie imediata. In schimb, printre cele mai mari dezavantaje ale locuntelor din blocurile noi se numara tocmai distanta fata de centrul orasului. Aflate, multe, in ansambluri rezidentiale situate fie la periferia orasului, fie in zone mai putin centrale, astfel de apartamente, desi noi practic, nu sunt luate in considerare de catre cei care nu au de exemplu posibilitatea de a ajunge cu masina la locul de munca. Totodata, distanta semnificativa de centrele comerciale si de marile magazine reprezinta un impediment pentru multi romani care vor sa aiba aproape un loc de unde sa cumpere sau sa comande mancare sau de unde sa isi cumpere imbracaminte.

Investitii suplimentare

In cazul apartamentelor noi, nu trebuie sa va mai faceti griji pentru instalatii si finisaje. Aveti parte de finisaje de calitate pentru apartamente, de fapt finisaje de calitate pentru blocuri, fara a plati in plus. De asta, de calitatea superioara, se ocupa dezvoltatorul. In plus, aveti garantie de la dezvoltator astfel ca in cazul in care se strica ceva in apartament in termenul prevazut, cheltuiala o suporta tot acesta. La apartamentele in blocuri vechi, in schimb, daca schimbati gresia, faianta, mobila si instalatia electrica, de exemplu, ca sa nu mai zicem de alte modernizari, veti ajunge sa dati din buzunar si cateva mii de euro bune fata de pretul apartamentului. Totodata, trebuie avut in vedere ca multe dintre apartamentele vechi nu au centrala termica. In plus, la un bloc nou, construit bine, nu riscati sa pierdeti caldura, ceea ce va aduce o intretinere mai mica si caldura repartizata asa cum trebuie pe camere.

Facilitati

Paradoxal, apartamentele in blocuri vechi au spatii de depozitare mai numeroase decat cele recent construite pentru ca dezvoltatorii, in dorinta de a profita de fiecare metru patrat, se folosesc acum de aceste mici spatii pentru a crea noi camere si a le vinde pe bani buni. Prin urmare, apartamentele vechi au avantajul de a avea spatii de depozitare mai numeroase. Un apartament intr-un bloc nou prezinta insa numeroase solutii inedite de impartire a camerelor astfel incat sa iti dea impresia de aerisit. Multe dintre ele pun accent pe balcon ca spatiu de relaxare. Printre avantajele indiscutabile ale apartamentelor vechi se mai numara locurile de parcare. Acestea sunt oferite de primarie, contra unei sume anuale, iar proprietarul isi poate lasa masina acolo de seara pana dimineata. De cealalta parte, un loc de parcare intr-un ansamblu rezidential costa incepand cu 5.000 de euro, daca vorbim de unul suprateran, si poate ajunge si la 15.000 de euro, pentru un loc de parcare subteran.

Timp

Timpul costa bani. De aceea, daca doriti sa va mutati imediat intr-un apartament, poate va veti gandi ca varianta unuia intr-un bloc vechi este preferabila pentru ca presupune disponibilitate imediata in timp ce un apartament nou trebuie mobilat si utilat, astfel incat sa poata fi locuit, prin urmare nu poate fi locuit chiar imediat.

 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest