Beneficiile mierii de Manuka

 

Ce este Manuka

Manuka este un arbust, fiind o specie care se regenerează pe terenul golit. Poate creşte până la 5 metri înălţime, este verde şi are o ramificaţie deasă, precum şi funze mici. Florile sunt albe sau roz cu cinci petale, iar lemnul este dur. Potrivit datelor existente pe site-urile de specialitate, acesta ar fi provenit din Australia şi a fost dispersat recent de la estul Australiei către Noua Zeelanda, acum fiind mai frecvent în Noua Zeelandă.

Lemnul era folosit pentru manere de scule, iar rumeguşul pentru gustul deosebit la afumat carne şi peşte, însă în Noua Zeelanda este cultivat pentru mierea de Manuka.

Mierea de Manuka este produsă atunci când albinele adună nectarul din florile arborelui şi este folosită atât ca înlocuitor pentru zahăr, cât şi în industria farmaceutică.

Efectele terapeutice ale mierii de Manuka

Fructele arborelui au efecte în reducerea febrei, fiind folosite şi pentru tulburări urinare, pentru dureri de muşchi şi articulaţii sau pentru tratarea arsurilor. Nu în ultimul rând, specialiştii au descoperit că poate avea efect benefic în ceea ce priveşte insomniile, inducând o stare de relaxare.

Mierea de Manuka este extrasă din florile de Manuka şi are un istoric bogat în tratarea diferitelor afecţiuni, precum cele ale gâtului, stomacului sau ale pielii. De asemenea, mierea are proprietati antibacteriane şi calităţi anitibiotice, existând posibilitatea de a fi aplicată pe piele pentru tratarea rănilor superficiale, printre care şi arsuri, dacă nu sunt grave.

Mai mult, mierea de Manuka poate fi folosită ca înlocuitor pentru zahar, mai ales că poate avea beneficii pentru organism. Astfel, dacă nu vreţi să renunţaţi la îndulcitor şi, totodată, vă doriţi un stil de viaţă sănătos mierea de Manuka poate fi soluţia ideală.

Specialiştii spun că produsul conţine vitamine care vă pot ajuta să vă păstraţi energia peste zi. Spre exemplu, spun cercetătorii, printre afecţiunile care pot fi tratate cu ajutorul acestui produs sunt gastrita, insomniile sau acneea.

Răcelile din anotimpul rece ne dau aproape în fiecare an bătăi de cap, punându-ne în situaţia de a absenta de la serviciu sau de la şcoală sau împiedicându-ne să avem alte activităţi. Astfel, dacă v-aţi ales cu o răceală şi preferaţi metode naturiste pentru a vă vindeca, puteţi consuma miere de Manuka. Utilizată frecvent, organismul dumneavoastră se va întări şi va înfrânge mai rapid boala. De asemenea, dacă aveţi probleme privind infecţii aie sinusului, acest produs este un bun remediu.

Totodată, în caz de balonare, indigestie, reflux gastric sau sindromul intestinului iritabil câte trei linguriţe pe zi pot face minuni.

Puterea vindecătoare a mierii de Manuka, dintre toate tipurile de miere, este datorată proprietăţilor sale antibacteriene, având în compoziţie dihidroxiacetona extrasă din arborele din florile căruia se face.

De altfel, cercetătorii au stabilit că are un conţinut ridicat de metiglioxa, o substanţă activă, motiv pentru care este utilizată şi în scopuri medicinale, Practic, aceasta substanţă indică puterea antibacteriană. Produsul poate fi folosit pentru o gamă largă de afecţiuni, utilizarea fiind stabilită în funcţie de nivelul substanţei.

Mierea de Manuka, produs cosmetic

Totodată, mierea de Manuka poate fi folosită şi ca produs cosmetic, fiind utilă atât ca o cremă pentru faţă, cât şi ca balsam de buze, sau mască de hidratare pentru ten sau pentru păr. Dacă alegeţi să o utilizaţi drept mască pentru faţă, rezultatul va fi hidratarea şi strălucirea tenului. Mai mult, aceasta este uşor de utilizat drept mască, putând fi aplicată chiar de dumneavoastră, acasă.

Pe faţa curată se aplică un strat subţire, fiind necesar un timp de acţiune de  aproximativ 10 minute dacă este prima utilizare şi jumătate de oră dacă aţi mai folosit produsul, iar tenul este obisnuit.

Preţuri şi mod de utilizare

 

Mierea de Manuka poate fi găsită pe site-uri care promovează produsele naturiste, utile pentru un stil de viaţă  mai sănătos, precum Planteea, unde aveţi o gama variată la dispoziţie, preţurile fiind pentru toate bunuzarele.

Costurile diferă în funcţie de cantitate, pornind de la 55 de lei 350 de grame. Astfel, dacă va hotărâţi să consumaţi miere de Manuka, pentru uz intern sunt recomandate cel mult patru linguriţe pe zi, dimineaţa şi seara înainte de masa, nefiind recomandată pentru copiii mai mici de 1 an.  În cazul uzului extern, poate fi aplicată direct pe piele, iar, după cum spuneam, în scopuri cosmetice poate fi utilizată ca ingredient în compoziţia diferitelor măşti pentru faţă şi păr.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest