JOI, 18 FEBRUARIE 2016

Berbecul e pus fugă, Taurul: "Ce-i al meu, e-al meu". Tu ce "păsărele" ai în funcţie de zodie?

Fiecare dintre are câte o mică obsesie, o frâmântare sau un anumit fix, sau o dependenţă de un anumit lucru sau un anumit obicei. Astrologii spun însă, că aceste caracteristici ale personalităţii unui om, variază în funcţie de perioada în care s-au născut.

Astfel, fiecare zodie are anumite "păsărele" specifice. Iată care sunt acestea potrivit site-ului zodiace.ro.

Berbec (21 martie-20 aprilie) "SUNT PE FUGĂ"
 
Are două-trei fixuri. Unul e legat de timp: trăiește cu senzația că lucrurile nu merg suficient de repede și că nu-i ajunge timpul. Efectele? De la mânia vitezei și grabă cu care se repede cu capul înainte, ignorând pericolele, până la nopțile când n-are chef să se culce, spunându-și că somnul ar fi o pierdere de vreme. Alt fix este cel conform căruia el știe întotdeauna ce e mai bine pentru ceilalți. Poate deveni enervant cu "directivele", dar trebuie înțeles că e sincer și mânat de cele mai bune intenții-e genul cavalerului sau eroinei care luptă pentru un scop nobil, care se simte dator să pună umărul la bunul mers al planetei. 
 
Taur (21 aprilie-21 mai) "CE-I AL MEU, E-AL MEU"
 
Obsedat de stabilitate și siguranță, are impresia că este la adăpost doar dacă acumulează. De aici vine atât lăcomia lui proverbiala, cât și simțul de posesiune exagerat. Majoritatea Taurilor nu gândesc decât în termeni că bani, case, mașini, haine și bijuterii. Atașamentul față de oameni (familie, partener de cuplu, prieteni, colegi) e la fel de puternic și de obsesiv, și are la bază aceeași teamă de schimbare. Prejudecățile și ideile fixe au un mecanism puțin diferit: Taurul gândește practic și temeinic, dar cam încet-și odată ce și-a format o părere (fie ea bună sau rea) nimeni nu i-o mai poate schimbă. Nu are flexibilitate și nici capacitatea de a nuanța.  

Gemeni (21 mai-20 iunie) "NU TE ENERVA"
 
Dacă dragostea pentru informație, comunicare și mișcare ar putea fi catalogată drept "fixație", atunci cam asta ar fi meteahnă lor. Și încă ceva: se feresc de oamenii proști, neîndemânatici și înceti. Dar, de-aici și până la obsesii, e cale lungă. De ce să te consumi în încordări psiho-emoționale, când pe lume sunt atâtea lucruri interesante? 

Tiparele rigide nu sunt de ei. Spirite libere și democrate, li se pare absolut aberant să le impui celorlalți gusturile sau ideile tale. Nu merge ceva? Nici o problemă, se reorientează cât ai clipi. Bineînțeles că au și ei micile lor ciudățenii, dar, în general, nu sunt deranjante. Se mai supără uneori, însă le trece repede. 
 
Rac (21 iunie-22 iulie) "O REZOLVĂM NOI"
 
Nevoia de securitate îi determină aproape toate acțiunile. Motivația e de natură emoțională: îi trebuie parametri cunoscuți, verificați și siguri. Așa ajunge să facă fixații pentru tradiții, amintiri sau obiecte vechi. Așa ia naștere obsesia pentru casă, familie și copii. Femeia-Rac, deși foarte romantică și sensibilă, se aciuiaza adesea pe lângă un bărbat, doar pentru că acesta îi poate asigură protecție și confort. Fiindcă nu rareori partenerul respectiv e mai în vârstă, este posibil că la mijloc să fie și o fixație paternă. De fapt, bărbat sau femeie, Racul face frecvent o fixație pentru unul sau altul dintre părinți. 

Leu (23 iulie-22 august) "NU-S FRUMOS?"

Obsedat să placă, să fie remarcat, admirat, apreciat sau lăudat, Leul suferă de "obsesia scenei". De-aia se şi comportă atât de teatral, de-acolo vin gesturile largi şi dramatice, poziţiile şi "pozele" lui studiate. Are nevoie de aplauze, de complimente, vrea poziţie socială şi renume, diplome şi decoraţii. În fond, Leii sunt nişte oameni deosebiţi, plini de vitalitate, resurse, sunt optimişti, nobili, loiali şi generoşi. Nu le cade bine atunci când sunt trădaţi sau sunt subapreciaţi şi sunt foarte posesivi. Analizând lucrurile mai atent, îţi dai seama că în adâncul lor sunt terorizaţi de gândul ratării, singurătăţii sau al lipsei de afecţiune. Numai că sunt atât de mândri, încât nu şi-ar recunoaşte niciodată temerile.

Fecioara (23 august-22 septembrie) "SĂ ANALIZĂM"
 
Totul izvorăște din atributele semnului: spirit de observație (care detectează chiar și cele mai mărunte defecte), simțul amănuntului, puternice tendințe critice, gândire analitică, dragoste pentru ordine, punctualitate și curățenie, tentația de a clasifica și cataloga. Toate astea sunt bune în muncă, dar în relații devin destul de enervante. Expertă în despicatul firului în patru, Fecioara mai suferă de ceea ce am putea numi "obsesia perfecțiunii", "fixația restului" și "sindromul furnicii". Pe rând, ar veni cam așa: vrea că totul să fie perfect și îți scoate ochii pentru orice fleac, cât de mic. Apoi, econoamă, ține socoteală până la ultimul sfânt. În plus, adună mereu, colecționează, stochează. 
 
Balanța (23 septembrie-22 octombrie) "NU SUNT SIGUR..."
 
Din acest motiv, chiar dacă are fixațiile ei, e suficient de diplomata că să nu-i agaseze pe cei din jur cu ele. Totuși, se întâmplă adesea să te nedumerească prin nehotărârea ei. La origine se află "mânia echității"-încearcă întotdeauna să analizeze diferitele aspecte ale unei situații pentru a fi sigură că face alegerea justă. Te mai poate sâcâi cu sintagme de genul "nu e drept", "pe de altă parte", sau "știu că ai dreptate, dar și el (ea)...". Uneori e cuprinsă de o ciudată mânie a contradicției, susținând o opinie adversă, numai de dragul de a... echilibra balanța discuției! 
 
Scorpion (23 octombrie-21 noiembrie) "MĂ TEM DE TRĂDARE"

 
Veșnic nemulțumit, suferă de obsesia perfecțiunii. E extrem de exigent, atât cu șine, cât și cu ceilalți. Investește totul, dar vrea totul în schimb. Are însă un dispozitiv intern hi-fi pentru detectarea fisurilor, și reacționează intens la ele. Veșnic în gardă, se amorsează instantaneu (chiar înainte de a apărea motivele reale, pe care parcă le presimte) și rămâne amorsat. E adevărat că are mânia secretelor, îi place să manipuleze lumea, e gelos, ușor paranoic, obsedat sexual, distructiv și autodistructiv. Dar are o personalitate fascinantă și plină de resurse, fiind capabil de performanțe uluitoare. Așa că merită să-l admiri și să-i înțelegi,  "umbrelor" . 
 
Săgetător (22 noiembrie-21 decembrie) "CU  VORBEȘTI?"

 
Are, totuși, unele sensibilități care  duce la supărări  complicații.  întâi, e snob  oportunist-nu pierde nici o ocazie  amintească de relațiile lui cu "lumea"1select11  cu ochii  după evenimentele mondene de pe  cărora ar  .  fapt, este foarte convențional  pune  preț pe ce spune lumea despre el.  de "sindromul supraevaluarii", care  poate  planurile de "respectabilitate".  e greu-recunoască limitele  se   situații care- depășesc posibilitățile. De aici acțiunile iresponsabile, promisiunile neonorate, încurcăturile financiare  chiar legale. Fiind cel  norocos din zodiac,  la   cu bine din toate. Iar apropiații  , fiindcă e vesel, simpatic  "băiat bun". 

 
Capricorn (22 decembrie-19 ianuarie) "ASCULTĂ-MĂ PE MINE"

 
Obsesia lui primordială este aceea de a deține controlul. De-asta e mereu în gardă și se străduiește continuu, încărcându-se cu atâtea responsabilități. Toate acțiunile lui au un scop. Iar scopul, oricare ar fi, e menit să-i asigure controlul asupra oamenilor și situațiilor. Convins că are mereu dreptate, se consideră dator să dea sfaturi și îndrumări. Dacă nu e ascultat, poate recurge la strategii subtile și chiar la manipulare pentru a te aduce acolo unde vrea. Mult-trâmbițata lui modestie e o balivernă-în realitate, Capricornul este extrem de ambițios și de orgolios. Totuși, alături de Scorpion, este una din "piesele de rezistentă" care mișcă lumea înainte și care merită atenție și considerație. 
 
Vărsător (20 ianuarie-18 februarie) "ÎȚI SPUN DREPT..."
 
E un revoluționar cu ciudate tendințe tiranice, un liberal capabil de uimitoare idei fixe, un nonșalant cu surprinzătoare accese paranoice, un singuratic cu nevoi sociale foarte marcate. Este vizionar și utopic, altruist și egoist deopotrivă. Cu toate că nu ezită să spună exact ce gândește, fără să-i pese de consecințe, se întâmplă deseori să facă tocmai pe dos față de ceea ce le predică altora. Înzestrat cu multă vitalitate și cu o personalitate distinctă, indiferent că e tipul savantului distrat sau al răzvrătitului agitat, te surprinde cu cele mai neașteptate manifestări. 
 
Pești (19 februarie-20 martie) "DEPINDE..."
 
"Funcționează" numai pe bază de emoții, percepții, impresii și intuiții. Majoritatea sunt atinși de "sidromul relativității" (Einstein a fost Peste!). Ei știu că realitatea nu e niciodată una singură, ci că are foarte multe fațete. Sunt maeștri în "artă aburirii". Pentru unii alunecoși, pentru alții fascinanți, Peștii sunt plini de toane și de mici mânii inofensive. Au fixurile lor legate de lumea misticului, fantasticului, superstiției și magiei. Cu toate astea, sunt persoane maleabile, compasive și îngăduitoare, care mai degrabă încearcă să-i înțeleagă pe ceilalți, decât să-i judece. Chiar dacă suferă, sunt gata să ierte și au o imensă capacitate de iubire și devotament. 

Foto: jurnalul.ro

M.T.    

COMENTARII

STAR NEWS

Zodia pentru care banii "vor cădea din cer" în luna octombrie!

acum 1 ore

Luna octombrie vine cu veşti foarte bune pentru această zodie. Efortul pe care l-a depus până acum la muncă va aduce în sfârşit rezultate şi va primi suma de bani pe care şi-a dorit-o până acum.

STAR NEWS

REGULAMENTUL CONCURSULUI “Fa-ti un cadou, cu Necenzurat”

acum 7 ore

I. ORGANIZATORUL CONCURSULUI

STAR NEWS

Ce va face Bianca Drăguşanu după recuperare, BOTE declară: "Gata, trece repede. o să..."

acum 23 ore

Bianca Draguşanu, cea mai sexy blondă a showiz-ului românesc, a adus astăzi pe lume o fetiţă pe care o are cu iubitul său, Victor Slav.

STAR NEWS

Primele declaraţii ale lui Victor Slav după ce a devenit tătic

acum 1 zile

Fericire mare pentru Victor Slav şi Bianca Drăguşanu! Blonda a adus pe lume primul lor copil.

STAR NEWS

Fericire MAXIMĂ pentru Cristi Borcea! Cine l-a vizitat astăzi la penitenciar

acum 1 zile

A fost o zi importantă pentru Cristi Borcea. A avut parte de o vizită la penitenciar, iar imaginile vorbesc de la sine.

Cele mai noi stiri
Star Zodiac
Vezi mai multe »
Refresh by Oana Turcu
Vezi mai multe »
Dincolo de aparente
Vezi mai multe »
STAR MATINAL DE WEEK END
Vezi mai multe »
Dosarele V.I.P
Vezi mai multe »
Jurnalul.ro
Vezi mai multe »
SpyNews.ro
Vezi mai multe »
ZU TV
Observator.TV
Vezi mai multe »

ZooMumba

Construieste-ti propriul tau Zoo Mai stai pe ganduri? Construieste-ti propriul tau Zoo si populeaza-l cu cei mai draguti puisori de animale. Atrage-ti vizitatorii in gradina ta zoologica construind habitate pentru animale si multe alte atractii!

Farmerama

Bucura-te de viata la tara la cote maxime! Cultiva, fertilizeaza si strange-ti recolta. Creste animale si fa comert cu alti fermieri. Joaca-te intro lume animata inspirata din universul rural si bucura-te de facilitatile oferite de comunitatea de fermieri. Distractie ca la carte pentru fermieri de toate varstele!

Battlestar Galactica

De partea cui eşti? Oameni sau Cyloni? Alegerea este a ta! Lanseaza-te in captivantul univers al binecunoscutului serial SF. Interactioneaza cu personajele preferate, indeplineste misiuni provocatoare si piloteaza un Viper Colonial sau Raider Cylon sau alte nave de comanda nemaivazute pana acum. Dar mai intai, trebuie sa iei o decizie: vrei sa lupti pentru salvarea omenirii sau impotriva ei?

Dark Orbit

Fii un pilot de elita! DarkOrbit nu este doar un simplu joc de explorare spatiala. Construieste-ti un renume in compania ta si urca in grad, explorand si cucerind noi sectoare ale spatiului, totul intr-o lupta permanenta cu mii de jucatori din toata lumea.

SeaFight

Stapaneste cele 7 mari! Ridica steagul si participa in batalii navale in toate marile lumii! Bataliile, dorinta de libertate si averea te vor ghida! O aventura captivanta si spectaculoasa, livrata prin cea mai modern atehnologie, live, importiva jucatorilor din toata lumea.

Pirate Storm

Trăieşte o mega aventura piraterească! Navigaţi acum într-o aventură incredibilă! De la mările tropicale din Caraibe până la apele reci ale Nordului: în Pirate Storm, vă aşteaptă o lume plină de aventuri! Încarcă tunurile: Pirate Storme este un joc online cu piraţi şi de acţiune continuă! Joacă acum gratis!

Skyrama

La Skyrama, gestionezi un aeroport propriu şi vei petrece un timp minunat! Dar Skyrama oferă mult mai mult decât obişnuitele jocuri gratuite: Creează un aeroport propriu şi extinde-l (în funcţie de ideile tale) din ce în ce mai mult. Amplasează terminale pentru pasageri şi platforme de parcare pentru avioanele care aterizează.

DrakenSang

Saga Drakensang-Saga continuă online Umbrele trecutului reapar, răspândind frica şi teroarea: Cel mai de temut dragon din Lumea Altora a revenit! Alătură-te războinicilor sau magicienilor pentru a trăi aventuri epice şi a salva omenirea! Acest joc de rol te poartă într-o captivantă lume de fantezie 3D.

Deepolis

Scufundati-va si descoperiti fascinanta lume a oceanelor! Scufunda-te! Lupta in batalii subacvatice palpitante si explora adancurile oceanelor! Lupta alaturi de fractiunea ta pentru un viitor mai bun si cucereste adancimile marii! Ai calea libera!