Când expiră, în realitate, produsele cosmetice? Codul secret pe care nu l-ai observat până acum

 
+5 click pentru
galerie

Femeile adună o multitudine de produse cosmetice care mai de care mai folositoare, sau nu. Timpul trece cu rapiditate și uneori nu mai realizam cât a trecut de când am deschis capacul unui produs.

Cosmeticele expirate constituie un adevărat focar de infecţii oculare şi eczeme neplăcute pentru utilizatoarele care nu renunţă la ele. Atenţia pe care o acordăm la termenele de valabilitate ale produselor cosmetice ne va feri de eventuale neplăceri pe termen lung, scrie candexpira.ro. Poate că nu știai, dar riscurile nerespectării termenelor de valabilitate în cazul cosmeticelor este cel puţin la fel de periculos pentru sănătate şi frumuseţe, precum consumarea unor alimente alterate.

Pentru a evita astfel de neplăceri trebuie să luați în calcul data de expirare a produselor și acel mic icon cu “cutia deschisă” care are lângă scris “6M”(6 luni), “12M”(1 an), sau “24M” (2 ani). Simbolul îţi va arăta pentru cât timp de la deschiderea produselor cosmetice, acestea se încadrează în termenul de valabilitate standard.

Iată câteva termene de valabilitate: cremă pentru ochi - 1 ani,  cremă pentru faţă - 1-3 ani, fond de ten - 6-12 luni, mascara (rimel) - 3 luni, tuş pentru ochi - 3 luni, blush (fard de obraz) - 9 luni, ruj sau gloss - 1 an.

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate