Care sunt cauzele acneei din zona genitală? Ce să faci ca să previi şi să tratezi apariţia acesteia

 

Chiar dacă mulţi oameni se jenează să vorbească despre problemele pe care le au în zona genitală, însă această problemă este des întâlnită. Cu excepția cazului în care o persoană este activă sexual şi nu foloseşte protecție, apariția acneei în zonă genitală este un lucru normal, în special în cazul femeilor.

Diferenţa dintre acneea genitală și cea din zonă feței este implicarea glandelor apocrine în primul caz, spre deosebire de cele sebacee, în cel de-al doilea caz. Apariția acneei în zona genitală poate fi cauzată de mai mulți factori, însă dacă știi care anume atunci poți folosi tratamentul corespunzător pentru a scăpa de această problemă, dar şi de a o preveni. Iată câteva dintre cauzele acneei genitale și, posibile, tratamente, potrivit site-ului sfatulparintilor.ro

Transpirația
 
Este una dintre principalele cauze ale acneei genitale. Când transpirația se strânge în jurul zonei în cauza se acumulează și bacterii care au că rezultat inflamarea porilor ceea ce va duce la acnee. Pentru a rezolva această problemă este nevoie de o lenjerie intimă care „respira”. Mătasea și nailonul nu sunt cele mai bune materiale pentru a acoperi zone genitală bentru că nu permit transpirației să iasă. Cele mai bune materiale sunt bumbacul.
 
Lenjerie prea strânsă
 
Lenjeria intimă strânsă poate cauza acnee în două feluri. În primul rând lenjeria nu se aerisește și, prin urmare, se acumulează transpirația și, odată cu această, bacteriile. O altă modalitate prin care apare acneea este prin frecare. Este reacția naturală a corpului când pielea devine iritată după ce este frecată în mod constant de către lenjerie. Tocmai de aceea este recomandată achiziția de lenjerie potrivită.
 
Părul care crește
 
Creșterea părului pubian poate cauza inflamarea porilor și astfel apare acneea vaginala. Râsul frecvent este principalul motiv pentru creșterea părului pubian; mai mult în timpul râsului unii dintre pori pot fi afectați. Dacă această este cauza apariției acneei atunci ia în calcul și alte modalități de epilare.
 
Ciclul hormonal la femei
 
Progesteronul are poate avea același efect asupra glandelor apocrine precum asupra celor sebacee. Deși nu se știe motivul, cercetările au demonstrat că un nivel ridicat de progesteron afectează echilibrul hormonal în corpul femeilor ceea ce duce la acumularea de lipide în pori. Apoi aceștia se inflamează și se ajunge la acnee. Tocmai de aceea multe femei au acnee chiar înainte de ciclu. În cazul în care acneea este doar în zonă genitală atunci tratamentele obișnuite pentru curățarea tenului pot avea rezultate la fel de bune și aici.
 
Dieta necorespunzătoare

 
Unele persoane se pot confruntă cu acneea genitală după ce au consumat anumite alimente, precum margarină, maioneză sau ouă. Aceste produse sunt bogate în grăsimi ceea ce duce la blocarea porilor, iar asta duce la acnee. Analizează-ți dietă și dacă această este cauza acneei genitale ai grijă să renunți la ele.

Reacția alergică

Dacă acneea apare după consumul anumitor alimente, pe care de obicei nu le ai în dietă s-ar putea să te confrunți cu o reacție alergica la anumite produse. Cele mai multe reacții alergice se manifestă că o iritație a pielii.

Este foarte important să nu storci coșurile, pentru că acest lucru poate duce la noi inflamări. Cel mai bine este să mergi la dermatolog sau ginecolog pentru a primi tratamentul corespunzător. În caz contrar situația s-ar putea înrăutăți.

Foto: Hepta

M.T.

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews