Cartofii prăjiţi, tentaţia căreia puţini îi rezistă. Consumaţi în exces, ne pun sănătatea în pericol

 

Când suntem întrebaţi care este mâncarea noastră preferată, mulţi dintre noi răspundem, fără să stăm prea mult pe gânduri: cartofii prăjiţi! La urma urmei, cum să nu ne placă acest preparat delicios, pe care cu greu îl putem refuza, deşi ştim că nu este cel mai sănătos fel de mâncare!

Fie că este vorba despre mic dejun, prânz sau cină, multe persoane preferă să consume cartofi prăjiţi, mai ales că au un gust plăcut şi se pot prepara foarte repede! Cu toate acestea, medicii trag un semnal de alarmă şi ne avertizează că aceştia nu ar trebui consumaţi foarte des, ci, de preferat, o singură dată pe săptămână. În cazul în care sunt consumaţi în mod obsesiv, cartofii ne pun în pericol sănătatea.

Consumul mare de cartofi este asociat cu un risc crescut de hipertensiune arterială, favorizarea apariţiei cancerului, creşterea colesterolului şi a riscului de obezitate!

Din păcate, aceste lucruri nu par să îi sperie pe consumatorii fideli ai cartofilor prăjiţi, acest preparat fiind cel mai consumat aliment din lume, atât în rândul adulţilor cât şi în rândul copiilor!


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest