Ce boli poți dobândi dacă bei apă din sticle expuse la soare

 

De câte ori nu ai ajuns acasă însetat, după câteva ore în care nu ai băut deloc apă, și te-ai îndreptat rapid către o sticlă de apă uitată în soare, pe masa din bucătărie? Sau de câte ori nu ai regăsit, cât timp așteptai la semafor, o sticlă cu apă rătăcită pe sub scaunele mașinii tale și ai sorbit din ea cu nesaț? Desigur, senzația de sete este una neplăcută și vrei să scapi de ea în cel mai rapid mod, însă trebuie să fii foarte atent la condițiile în care ai depozitat apa pe care, cel mai probabil, o păstrezi în sticle de plastic, mai ales dacă acestea au avut contact pentru o perioadă îndelungată cu razele soarelui. Substanțele nocive din plastic ajung foarte repede în apa din recipient, iar tu riști să te îmbolnăvești grav dacă nu eviți expunerea acestuia la soare.

Plasticul folosit pentru fabricarea recipientelor pentru apă este obținut din polietilenă tereftalat. Acest material elimină în lichid substanțe extrem de dăunătoare pentru corp, dacă au contact cu lumina sau căldura produse în mod natural sau cu ajutorul cuptorului cu microunde. Cu ce afecțiuni te poți confrunta dacă vei ignora sfatul de a nu bea apă din sticle de plastic uitate în soare, care sunt compușii din plastic care îți pot da mari bătăi de cap și cum poți evita să te îmbolnăvești poți afla în cele ce urmează.

Ftalații

Ai observat cum sticlele sau alte recipiente din plastic pot fi foarte ușor îndoite? Acest lucru se datorează elasticității materialului, care este posibilă grație ftalaților din compoziția sa. Acești compuși, odată eliberați în lichid, pot provoca pe termen lung afecțiuni grave ale ficatului, rinichilor sau sistemului reproducător.

Dioxinele

Plasticul folosit la fabricarea sticlelor, a caserolelor sau a altor recipiente de acest gen mai conține și dioxine, care, în contact cu soarele sau lumina artificială, pot dăuna grav organismului. Este posibil ca, în timp, din cauză că ai băut apă din sticle de plastic, să te confrunți cu probleme hormonale, boli reproductive, diabet, afecțiuni ale sistemului nervos sau chiar cancer.

Bisfenolul

Bisfenolul, un alt „ingredient” al plasticului, este un compus organic care imită estrogenul, adică hormonul feminin din corpul uman. Un organism sănătos este controlat de sistemul endocrin, care, odată dat peste cap din cauza bisfenolului eliberat în recipientele din plastic, ajunge să afecteze și creierul, sistemul imunitar sau metabolismul.

Informațiile sunt îngrijorătoare și măsurile pe care e necesar să le iei trebuie puse în practică în cel mai scurt timp, dacă vrei să te bucuri de un corp sănătos. Soluția poate sta în achiziționarea unui dozator de apă la un preț avantajos, pe care să îl folosești împreună cu bidoanele de apă pe care te asiguri că le păstrezi în locuri cu umbră și cât mai răcoroase.

Ai grijă de sănătatea ta, că-i mai bună decât toate, și ai mare grijă de unde alegi să bei apă!


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest