Ce pățești de la prea mult sex?

 

Ce e prea mult strică! 

Oamenii de știință elvețieni susțin că partidele sexuale prea dese scad imunitatea. Astfel că frecvenţa optimă ar fi de două acte sexuale pe săptămână, potrivit unor studii recente, scrie intimatemedicine.com.

Cei care sunt foarte activi din punct de vedere sexual se pot confrunta cu următoarele probleme de sănătate:

- Slăbirea imunităţii: s-a dovedit că sexul practicat cu o frecvenţă mai mare de trei ori pe săptămână poate slăbi sistemul imunitar, favorizând apariţia infecţiilor de tot felul. Oamenii de ştiinţă nu încurajează nici lipsa totală a sexului. 

- Dependenţa de “hormonul fericirii”: oxitocina este un hormon secretat în mod natural în timpul manifestărilor de afecţiune, cum ar fi relaţiile sexuale şi alăptarea, dar şi în timpul travaliului, când organismul eliberează oxitocină pentru atenuarea durerilor. În momentul în care faceţi prea mult sex, organismul începe să aibă nevoie din ce în ce mai mult de acest hormon pentru a se simţi bine şi pentru a menţine apetitul ridicat. 

Afecţiuni ale prostatei: bărbaţii foarte activi sexual în tinereţe prezintă riscul de a dezvolta cancer de prostate. Cercetătorii au speculat faptul că hormonii sexuali sunt responsabili la unii bărbaţi atât pentru apetitul sexual mare, cât şi pentru dezvoltarea ulterioară a cancerului de prostată.

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate