Cea mai nouă metodă contraceptivă: INELUL VAGINAL! Nu are reacţii adverse şi este foarte eficient

 

Contracepţia este un subiect destul de important pentru majoritatea cuplurilor. Bineînţeles, oamenii îşi doresc protecţie cât mai bună împotriva sarcinilor şi a bolilor cu transmitere sexuală, iar de asemenea îşi doresc ca plăcerea din timpul actulul sexual în sine să nu fie atenuată din cauza metodei de contracepţie folosite.

Inelul vaginal contraceptiv este o nouă metodă eficientă, care este disponibilă şi în România. Are cea mai mică doză de estrogen şi este la fel de eficient precum anticoncepţionalele.

Istoria contraceptivelor orale începe în jurul anilor 1950 în SUA, când prima pastilă contraceptivă, Enovid, avea o concentrație de 150 micrograme de estrogen. Abia în anii 2000, apar contraceptivele hormonale care scad cu 90% cantitatea de estrogen conținută de prima pilulă.

Inelul vaginal are cea mai mică doză de estrogen, iar acest lucru nu îi scade eficienţa. În acest fel, nu vei suferi dereglări hormonale. Are o eficienţă de 99,7%, protejându-te de o sarcină nedorită. De asemenea, cercetările arată că inelul vaginal te protejează de cancerul ovarian şi endometrial, potrivit site-ului eva.ro.

„Cea mai nouă metodă de contracepție disponibilă în România în acest moment este inelul vaginal; acesta este dispozitivul cu cea mai mică doză de pe piață, de 15 micrograme, cu administrare vaginală și cu eficiență de 99,7%, exact ca în cazul pastilei contraceptive administrată pe cale orală. Spre deosebire de contraceptivele pastile, reacțiile adverse în cazul inelului vaginal sunt reduse, iar administrarea are loc doar o dată pe lună, ceea ce aduce un plus de siguranță pacientei”, a declarat Dr. Adina Lungu, medic primar obstetrică- ginecologie, Spitalul Universitar Bucureşti, pentru sursa citată.

Eficiența inelului vaginal nu este influențată de tulburările gastro-intestinale (vărsături sau diaree), comparativ cu pilule. În cazul inelului, hormonii sunt eliberaţi direct din material şi absorbiți prin mucoasa vaginală în circulaţia sangvină.

Acest dispozitiv este flexibil, transparent şi conţine doi hormoni: estrogen şi progestogen. Inelul contraceptiv este păstrat în vagin timp de trei săptămâni, fiind îndepărtat în cea de-a patra săptămână, perioadă în care vei avea sângerarea vaginală lunară.

Cum se inserează şi cum se îndepărtează inelul vaginal?

Pentru a insera inelul, poţi alege poziţia care îţi este cea mai confortabilă, de exemplu, stând cu un picior ridicat, pe vine sau stând culcat. Trebuie să presezi şi să apropii una de alta porţiunile opuse ale inelului şi să împingi încet, în totalitate, în vagin inelul îndoit. Poziţia exactă nu este importantă, dar inserarea adânc în vagin ajută la menţinerea poziţiei inelului. Pentru a îndepărta inelul, trebuie să îl agăţi cu degetul arătător îndoit ca un cârlig sau să-l comprimi între arătător şi degetul mijlociu şi să-l scoţi.

Dacă inelul alunecă din vagin, trebuie clătit cu apă curată şi reinserat imediat, dar reţine că nu trebuie să treacă mai mult de 3 ore până la reinserarea lui în vagin pentru că scade nivelul hormonilor şi se reduce eficienţa lui.

Conform unui studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice, în România, doar 67% dintre femei au cunoștințe suficiente despre contracepție, cele mai des folosite metode la noi în țară fiind prezervativul și pilulele pentru cuplurile până în 35 de ani și metoda calendarului pentru femeile care depășesc această vârstă.

Foto: farmacistul.com

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest