Cele mai importante beneficii ale Spirulinei

 
+3 click pentru
galerie

Spirulina și originile sale

Spirulina ar putea fi numită "Regina suplimentelor". Are unele dintre cele mai concentrate substanțe nutritive .

Spirulina crește natural în câteva lacuri alcaline din întreaga lume și a fost recoltată de mii de ani. Aztecii și mayii au recoltat-o ​​din lacurile din regiunea centrală și sud-americană. Este încă crescută și recoltată în sălbăticie în Ciad (Africa Centrală).

Fermierii de Spirulină trebuiau să testeze loturile cu fiecare recoltă pentru a asigura siguranța.

Comercializarea inițială a Spirulinei a început în lacul Tezcuco, Mexic, la mijlocul anilor '70.

După recoltare, spirulina este transformată într-o pastă densă, apoi se lasă să se întărească. După această procedură, este pisată, ca mai apoi să fie comercializată sub formă de capsule.

Spirulina, ca și bacteria, poate să se transforme într-un agent patogen într-un singur ciclu de generație.

Aceasta este una dintre cele mai vechi forme de viaţă de pe Pământ și ajută la producerea oxigenului timp de milioane de ani, astfel încât și alte forme de viaţă să poată apărea.

Ea  este atât de bogată în nutrienţi încât o dietă bazată pe apă şi pe această algă poate să susţină buna funcţionare a organismului.

Cele mai importante beneficii

Spirulina conține vitamine, minerale și antioxidanți precum: minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu, zinc), vitamine (Vitamina B1, B2, B3, B5, B6, C, E și K), grăsimi “bune”.

Mai  mult decat atat este o mare sursa de:

Proteina

Se consideră o sursă completă de proteine ​​de înaltă calitate și este adesea comparată cu ouăle pentru cantitatea de proteine ​​pe gram.

Proteina din Spirulină este foarte utilizabilă și are o rată de utilizare netă a proteinelor între 50-61%.

Vitamina B1

De asemenea, numită Thiamin, această vitamină este necesară pentru digestia grăsimilor și a proteinelor. Este adesea luată pentru creșterea energiei, sănătatea ochilor, funcția creierului și pentru îmbunătățirea funcționării nervilor.

Fier

Spirulina este o mâncare preferată pentru vegetarieni și vegani, deoarece este una dintre cele mai bune surse de fier. Chiar și pentru cei care consumă carne, are o formă foarte absorbabilă de fier, ajutand astfel și sistemul digestiv.

Calciu

Spirulina este, de asemenea, incredibil de mare în calciu, cu peste 26 de ori mai mare decât calciul din lapte.

Circulația sistemului nervos

Spirulina protejează creierul împotriva radicalilor liberi prin intermediul a două enzime: catalaza și glutation peroxidaza (GPx). Acestea, neutralizează radicalii liberi. Cu toate acestea, spirulina ajută și la încetinirea procesului de îmbătrânire a creierului

Ajută persoanele cu Alzheimer

Spirulina ajută și persoanele cu Alzheimer. De-a lungul timpului s-au efectuat teste de memorie și funcționare a creierului, iar persoanelor li s-a administrat Spirulină. Rezultate au fos uimitoare astfel încât pacienții au simțit efecte majore ulterior.

Ajută la formarea celulelor stem

Oferă o cantitate mare de energie

Din cauza stresului și agitației se pierde o cantitate bună de energie. Astfel, datorită nutrienților din compoziție, ca de exemplu vitamina B1, poți deveni din nou energic.

Astfel dacă vrei să-ți reiei activitățile și să ai un randament bun, găsești pe Herbagetica produsele cu spirulină care te vor ajuta să te simți mult mai bine.  

Gama de produse Herbagetica conțin cantități substanțiale de spirulină pentru un efect imediat și sigur. Acum te poți  bucura de și mai multă energie și de o stare de bine.

Scade riscul de cancer

Teste efectuate au arătat că  spirulina crește nivelul producției de anticorpi, de proteine ce luptă contra infecțiilor.

Nivel scăzut de colesterol

Alga ajută și la scăderea colesterolului rău din sânge.

Scade riscul infarctului

Cu o dietă corespunzătoare și o  doză zilnică de spirulină poți preveni cu ușurință astfel de probleme.

Ai grijă de sănătatea ta și zilnic te poți simți mult mai bine dacă acorzi o atenție mare acesteia!
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest