Crăciunul nu ar mai fi la fel fără mirosul de cozonac proaspăt! Așa că învață cum să-l prepari pe cel mai pufos

 

Crăciunul nu este la fel fără un cozonac delicios și pufos, iar mirosul lui proaspăt scos din cuptor face parte din atmosfera de sărbătoare. Așă trebuie neapărat să prepari și tu nu unul la tine acasă, pentru că nu este chiar atât de greu de făcut. 

Iată o rețetă simplă, de cozonac tradițional care iese foarte pufos și aromat. Se prepară în câțiva pași simpli, iar gustul lui face toți banii. Iată cum să prepari această rețetă potrivit site- ului gustos.ro.

Ingrediente:

- 350g făină 

- 3 albușuri spumă 

- o jumătate cană de zahăr pudra 

- 8 linguri de ulei de frământat la final 

- o cană de lapte 

- un praf de sare 

- 10g drojdie 

Mod de preparare:

Laptele, zahărul, sarea și drojdia se dizolvă, iar laptele trebuie să fie puțin călduț. După care se adaugă făina în ploaie și se frământă până se încorporează toată făină, dacă mai este nevoie se mai pune puțină. 

După ce s-a frământat, se adaugă treptat uleiul, apoi albușurile spumă, dacă vreți se poate pune și unul sau două galbenușuri (opțional), iar cozonacul va avea o culoarea ușor galbenă. Se frământă 10-15 min și se pune la crescut 45min. 

Apoi se iau 2-3 bucăți din aluat și se fac dreptunghiuri, se întinde, se pune umplutura și se rulează, se poate împleti în trei sau în două se unge cu ou deasupra și se presară zahăr tos, apoi se mai lasă să crească 20 min. 

Umplutură

Se poate face din fructe confiate, rahat, ciocolată sau se mai poate face dintr-un albuș de nucă bătut spumă amestecat cu 1 linguriță de cacao, o ceașcă de zahăr pudra și o ceașca de nucă mărunțită. 

Cozonacul să dă la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute, dar în acest timp, se verifică dacă s-a rumenit.

Poftă bună!

Foto: gustos.ro

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest