Cum îți oferă mierea de Manuka o piele strălucitoare și dinți mai albi

 

Probabil ai auzit de mierea de Manuka, însă nu știi ce o face diferită și de ce a devenit atât de populară, inclusiv în aria tratamentelor cosmetice. Este important să cunoști câteva aspecte esențiale despre această miere, diferită de cea clasică, astfel încât să știi cum o poți folosi acasă în îngrijirea zilnică.

Mierea, produsul pe care îl știm cu toții, a fost folosit de secole pentru tratarea rănilor, datorită proprietăților antimicrobiene și antiinflamatorii. Atunci când aplici miere pe o rană, ea dezinfectează și o protejează de infecție.

Cu ce se diferențiază mierea de Manuka de cea clasică?

Mierea de Manuka este produsă în Noua Zeelandă și spre deosebire de cea clasică are o cantitate mare de Metilglioxal, unul dintre principalii factori responsabili pentru potențialul său antibacterian, cu implicații majore în vindecarea rănilor, în special datorită faptului că bacteriile nu dezvoltă în timp rezistență la mierea de Manuka.

Foarte important de știut, dacă îți dorești să introduci mierea de Manuka în ritualul tău de îngrijire, ai grijă la ceea ce achiziționezi.  Dacă ai căutat miere de Manuka preț, ai observat că sunt borcane mai scumpe și mai puțin costisitoare. Diferența este dată de prezența mărcii care garantează că este miere de Manuka pură (afisarea logo-ului UMF - Unique Manuka Factor - pe etichetă).

Îngrijirea pielii

Spală-te pe față cu miere de Manuka o dată pe săptămână. Aplica o linguriță de miere de Manuka pe pielea umedă și masează fața, gâtul. La final șterge-te cu un prosop curat și umed.

Încearcă o mască cu miere de Manuka o dată pe lună. Folosește două lingurițe de miere de Manuka pe pielea curățată în prealabil și lasă să acționeze timp de 15 minute. Clătește-te sau șterge masca cu un prosop umed.

Mierea de Manuka te va ajuta să ameliorezi inclusiv buzele crăpate. Astfel, inainte de culcare aplică pe ele miere de Manuka. Încearcă să nu o mănânci și să o păstrezi pe buze.

Primul ajutor

Mierea de Manuka în apă ușor călduță este liniștitoare pentru un gât iritat. Realizează o gargară timp de 60 de secunde, înghite și apoi nu mânca și nu bea nimic timp de 20 de minute.

Două lingurițe de miere de Manuka înainte de culcare ajută la eliminarea tusei.

Dacă te confrunți cu arsuri de stomac, consumă ceai la care să adaugi miere de Manuka. Bea-l ușor călduț, cu o oră înainte de culcare.

În cazul tăieturilor, zgârieturilor, arsurilor ușoare, aplică un strat subțire de miere de Manuka și bandajează (de două ori pe zi).

Sănătatea orală

Deoarece mierea de Manuka este antibacteriană, încearcă să o folosești cu puțină apă caldă ca pe o apă de gură pentru a îți îmbunătăți sănatatea dentară. Cu atât mai mult acest proces este recomandat în cazul persoanelor cu paradontoză.

Foarte important, asigură-te că achiziționezi miere de Manuka pură, cu un grad UMF ridicat (exemplu UMF 15) pentru o actiune puternică și rezultate garantate.

Sursa foto: Pexels.com


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest