Cum recunoşti pâinea naturală? Iată cum îţi dai seama dacă are coloranţi şi E-uri

Pâinea noastră cea de toate zilele nu mai e ce-a fost odată! Feliată sau proaspăt scoasă din cuptor, din făină integrală sau albă, bogată în fibre şi seminţe opţiunile sunt mai multe ca niciodată! Însă nu neapărat şi cele mai sănătoase.

Iată după ce anume ar trebui să ne ghidăm atunci când vrem să cumpărăm pâine de cea mai bună calitate şi naturală.

Chiar dacă ne aflăm în perioada în care toată lumea vrea să scape de kilogramele acumulate de sărbători, pâinea joacă un rol important în alimentaţia noastră. Mai ales atunci când este realizată cât mai natural şi are un conţinut ridicat de fibre şi cereale. Nutriţioniştii recomandă pâinea integrală, însă aveţi grijă să nu cădeţi în capcana comercianţilor! Iar aici vă voi oferi câteva ponturi.

Dacă primul ingredient este făina de grâu sau făina colorată cu malţ, acest lucru înseamnă că în prepararea ei s-a folosit făină albă şi nu integrală. Aspectul este şi el important. Dacă există cereale întregi în pâine sau fragmente de boabe, atunci fiţi siguri că aţi făcut alegerea corectă.

Nu în ultimul rând, cu cât este mai uscată, cu atât este mai săţioasă. Şi asta pentru că pâinea umflată şi aburindă, are în componenţa ei foarte mulţi aditivi şi Euri, iar valoarea nutriţională este aproape inexistentă.

Foto: Hepta

M.T.

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

SpyNews