Cum să îți faci singură o cremă naturală de protecție solară? Te va proteja şi de muşcăturile insectelor

 

Cel mai călduros anotimp se apropie cu paşi repezi, iar vacanţa la mare este cel mai aşteptat moment al verii. Fie că alegi să faci plajă pe litoral, la ştrand sau la piscină, nu trebuie să uiţi niciodată de protecţia pielii împotriva razelor ultra-violete ale soarelui. Aceasta este mai importantă decât crezi, deoarece razele solare puternice, pot provoca în timp afecţiuni grave ale pielii şi duc la creşterea riscului de apariţie a cancerului.

Pe zi ce trece, apar din ce în ce mai multe reclame pentru diverse produse de protecţie solară, care se găsesc în comerţ. Însă nu toate sunt benefice pentru epidermă, deoarece pot conţine substanţe toxice, întrucât acestea cresc de fapt riscul de cancer de piele.

Este bine să ştii că există şi soluţii naturale şi poţi prepara singură o cremă pentru protecţie solară, chiar la tine acasă. Aceasta se face din ingrediente 100% naturale, care îţi vor hrăni în profunzime pielea, iar aceasta va arăta din ce în ce mai bine după folosirea acestei creme, conform site-ului desprecopii.com.

În această reţetă se pot adăuga şi uleiuri esenţiale, care vor ţine insectele la distanţă. Crema nu a fost testată SPF, dar în principiu factorul său de protecţie solară variază între 24-30, în funcţie de tipul de piele pe care este folosită.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru prepararea acestei creme:

  - 1/2 ceașcă ulei de migdale sau de avocado
  - 1/4 ceașcă ulei de cocos
  - 1/4 ceașca ceară de albine (se adaugă mai puțin în cazul în care dorești să fie mai cremoasă)
  - 2 linguri de oxid de zinc (non-nano și uncoated)
  - 2 linguri ulei de jojoba
  - 1 lingură ulei Vitamin E
  - 2 linguri gel Aloe Vera
  - Opțional: 20 de picături de uleiuri esențiale 

Atenţie! Evită utilizarea uleiurilor de citrice, cum ar fi bergamotă, portocală, lămâie sau lime. Acestea pot provocă reacții cutanate neplăcute atunci când sunt expuse la soare. Ele reduc, de asemenea, eficacitatea protecției solare.

Uleiurile esențiale care funcționează bine împotriva insectelor (țânțari, muște, căpușe, purici) sunt:

  - ulei de scorțișoară (țânțari)
  - ulei de neem (țânțari, purici, muște, insecte mici)
  - ulei de eucalipt (țânțari, căpușe, păduchi)
  - ulei de citronella (țânțari și muște)
  - ulei de ricin (țânțari)
  - trandafir și mușcată (căpușe și păduchi)
  - mentă (păianjeni) 

Mod de preparare: 

Se pun toate ingredientele, cu excepția oxidului de zinc, într-un borcan de sticlă.  Se pune borcanul de sticlă într-o oală cu apă pe o plită și se fierbe. Se lasă până se topește ceara și uleiurile se încălzesc. După ce ceara s-a topit, se scoate cu grijă borcanul din apă. Se adaugă oxidul de zinc și uleiurile esențiale și se amestecă, apoi apoi se toarnă într-un recipient de stocare și se lasă să se răcească înainte de aplicare. 

Nu folosi acest amestec dacă ai o alergie cunoscută la oxid de zinc. În cazuri foarte rare, unele persoane pot experimenta erupții sau pori înfundați.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest