Cum se comportă şefii în funcţie de zodia lor? Dacă ţii cont de mici sfaturi, vei avea o relaţie frumoasă cu ei

 

Fiecare dintre noi ştie probabil ce înseamnă presiunea şi stresul la locul de muncă, iar de multe dintre acestea se datorează şefilor. Dacă te-ai săturat de conflictele cu persoanele care te coordonează, trebuie doar să afli în care zodie s-au născut.

Astrologii îţi spun în detaliu cum se comportă fiecare semn zodiacal în calitate de şef, dar şi cum ar trebuie să te porţi faţă de o astfel de persoană pentru a evita neînţelegerile şi pentru a păstra o relaţie colegială. Iată cum se comportă fiecare zodie în parte, dacă se află în poziţia de şef, potrivit zodiace.ro.

BERBEC

Intră că o furtună în biroul tău, agitând în mână niște foi de hârtie și salutându-te cu ceva ce seamănă a tunet? Ia decizii rapide, acționează rapid. Fără îndoială, patronul sau șeful tău este un adevărat Berbec. Activ, prietenos, el știe să fie un bun conducător, un cuceritor căruia îi place să câștige și care știe să își motiveze oamenii.

Ce trebuie să eviți: Nu fii obosit. Dacă nu arăți prea bine, acest lucru îl va agasa. Trebuie să ai grijă să dormi destul, să te îngrijești de felul în care arăți. Evită să te scuzi: acest tip de comportament îl irită deosebit de tare; recunoaște-ți greșeala cu demnitate.

Ce trebuie să faci: Șeful Berbec detectează lingăii da la o poștă, așa că este inutil să trișezi-fii tu însăți. Dacă vei împărtăși în mod sincer entuziasmul lui, dacă nu vei ezită să rămâi la serviciu peste program stimă lui pentru ține va crește considerabil.

TAUR

Ceea ce faci îți da un sentiment de siguranță? Totul se derulează într-un climat de calm și de eficacitate? Șeful tău este născut în zodia Taurului. Excelent gestionar financiar, extrem de bine organizat, detestă stresul și improvizațiile. Defectele sale? Uită adesea că nu toată lumea are aceeași anduranță că a lui, așa că poate fi prea exigent. În plus, are o mult prea mare neîncredere în tot ceea ce înseamnă schimbare și inovație.

Ce trebuie să eviți: Este inutil să-ți modifici metodă de lucru fără acordul lui, chiar dacă acet lucru ți-ar rentabiliza eforturile. Nu suportă schimbările și inițiativele individuale. Un alt punct sensibil al patronului Taur: banii. Așa că nu îi cere o mărire a salariului fără să te înarmezi cu argumente.

Ce trebuie să faci: Are nevoie să poată avea încredere în colaboratorii săi. Sarcină ta este să te dovedești a fi un om de încredere: îndeplinește-ți sarcinile de serviciu, iar dacă nu poți, anunța-l imediat. În loc să te critice, îți va fi recunoscător pentru onestitatea de care ai dat dovadă. 

GEMENI

Este vesel, destins, glumeț, își face totdeauna timp să stea de vorba cu fiecare dintre colaboratorii lui, pentru că apoi, dintr-o data, să se apuce să regleze niște probleme care trenează de zile întregi, rezolvându-le dintr-o trăsătură de condei? Șeful tău este un Geamăn. Știe să facă în așa fel încât în jurul lui să domnească o ambianță în care să-ți facă plăcere să lucrezi, o ambianță care da tuturor încredere.

Ce trebuie să eviți: Vei reuși să îl enervezi deosebit de tare dacă îți vei face planuri cu mult în avans. Ceea ce ție ți se pare că este util pentru el este culmea prostiei. Că să nu mai vorbim că acest lucru pare să îi blocheze creativitatea.

Ce trebuie să faci: Accelerează ritmul. Apoi, încearcă să îți iei o după-amiază liberă atunci când ți-ai terminat treabă; ți-o va acordă. Când nu ești de acord cu el, nu ezită să îi spui. Știe să respecte libertatea, inclusiv de opinie.

RAC

Amabil. Șeful tău este amabil. E și normal să fie așa din moment ce este un Rac. Are un caracter plăcut și îi place că fiecare dintre cei care îl înconjoară să fie mulțumit. Pentru el, firmă (serviciul) este o a două familie. Călduros și atent la nevoile celor din jurul sau, obține în schimb cooperarea eficientă a tuturor. Defectele lui? Este destul de încet și uneori prea influențabil.

Ce trebuie să eviți: Nu trebuie să ai prea multe idei. În loc să-l ajuți să amelioreze situația propunându-i o abordare nouă, vei semăna doar confuzie în mintea lui. Nemaiștiind ce anume să aleagă, se va supără pe ține. Sub aparentă lui de om înțelegător, se poate dovedi extrem de încăpățânat.

Ce trebuie să faci: Îndeplinește-ți sarcinile în timpul prestabilit. El va ști că poate conta pe ține și îți va fi extrem de recunoscător pentru acest lucru. Șeful Rac știe că toți trecem prin faze dificile și nu te va judecă niciodată dacă, într-o zi, vei discută cu el problemele tale.

LEU

Născut pentru a fi șef și pentru a fi ascultat de cei din jur. Acest lucru, în cazul lui, este atât de natural, încât "trupele" mărșăluiesc chiar și fără să-și dea seamă. Eficace, voluntar, responsabil, organizat, face parte din categoria celor în care ai încredere imediat, deoarece simți, instinctiv, că știu ce fac. Același om este, din păcate, și o adevărată pacoste: nu suportă să fie contestat.

Ce trebuie să eviți: Îți imaginezi că îi faci un serviciu ocupându-te de un dosar dificil și îți închipui că el îți va fi recunoscător? Mare greșeală! Va reacționa înfiorător, că un șef de haită în față unui rival care preia, momentan, conducerea.

Ce trebuie să faci: Flatează-l. Este singurul semn al zodiacului la care acest lucru funcționează; dacă simte că îl admiri și că ești gata să îndeplinești oridinele pe care ți le da, indiferent ce s-ar întâmpla, se va simți în siguranță și îți va acorda toată încrederea.

FECIOARĂ

Dacă te uiți la el, nici nu ți-ai închipui că el este șeful mare. Nu arată a fi, se îmbrăca întotdeauna într-un stil "cenușiu"-lipsit de personalitate-și nu ridica niciodată tonul. Discret, dar eficace. Rezervat, timid chiar, însă foarte inteligent. Amabil și plăcut, dar extrem de încăpățânat atunci când este vorba de ceea ce vrea. Reversul medaliei? Îi este dificil să își asume unele riscuri, uneori foarte necesare.

Ce trebuie să eviți: Nici unui șef nu-i place dezordinea, însă, când este vorba de șeful născut în zodia Fecioarei, asta devine o adevărată obsesie. Vrei să lipești pe pereți fotografiile copiilor? Mai bine nu o face; vei reuși doar să îl indispui.

Ce trebuie să faci: Dat fiind că, pentru el, punctualitatea este de aur, fă în așa fel încât să nu întârzii niciodată. Dacă îți faci un plan de lucru, ai grijă să îl respecți cu strictețe. Iar dacă are încredere în ține, fă-i un serviciu provocându-l să adopte anumite modernizări.
  
BALANȚĂ 

Fermecător, sociabil, atent, capabil să asculte și să aibă un dialog ce cei din jur, el nu va delimita relațiile cu ceilalți la simplul cadru profesional, ci se va interesă de viață privată a fiecăruia. Care sunt defectele lui? Nu are decât unul, dar este suficient: îi este foarte, foarte greu să ia o decizie! Iar pentru cineva aflat în poziția lui, acest lucru poate fi jenant uneori.

Ce trebuie să eviți: Crezi că faci bine spunându-i care este părerea ta, chiar dându-i câte un sfat, uneori? Eroare! Acest om, care și-așa se îndoiește de el, își va imagina că îl crezi incapabil să-și îndeplinească rolul și atunci, vexat, se va supără pe tine.

Ce trebuie să faci: Dacă ești suficient de diplomat și reușești să-i creezi senzația că el este cel care are inițiativă, îi vei face un adevărat serviciu și vei deveni repede indispensabil, făcând în locul lui ceea ce se impune. De asemenea, acceptă să discuți cu el.

SCORPION

Păzea! Ai cel mai dificil șef din câți există! Susceptibil, exigent, autoritar, comandă tuturor și nu ezită să dezbine pentru a conduce! Însă, alături de aceste "mici" inconveniente, ete un șef excepțional: solid și voluntar, logic și intuitiv, capabil, în orice moment, să improvizeze, știe să obțină rezultate excelente cu compania pe care o conduce și să scoată la iveală tot ce este mai bun din fiecare.

Ce trebuie să eviți: Unii șefi știu să aprecieze o opinie divergența. Dar nu și șeful tău! A fi în sezacord cu el înseamnă a-i declară război. Și, mare atenție: orice înfruntare se va întoarce împotrivă ta, deoarece te afli în față unui adversat.

Ce trebuie să faci: Chiar dacă pare a fi țepos că un arici, șeful tău este, totuși, om, deci funcționează pe bază emoțiilor. Respectă-i caracterul, învață să-i apreciezi eficientă de-a dreptul prodigioasă, și astfel vei putea să stabilești cu el niște relații cordiale. 

SĂGETĂTOR

Ai dat lovitura! Este greu să găsești un om mai plăcut și, în același timp, mai eficace decât șeful tău. Călduros, uman și generos,  și în același timp capabil să exercite, cu o naturalețe neașteptată și demnă de invidiat, o incontestabilă autoritate. Excelent gestionar, perfect organizator, acest patron știe să-și asume un risc.

Ce trebuie să eviți: Trebuie să "o faci lată" că să reușești să-l enervezi pe șeful Săgetător. Iar dacă vezi că se poartă urât cu ține, s-ar putea să aibă dreptate-gândește-te bine! Acest om, atât de atașat de dreptate și fraternitate, detestă tot ce este inechitabil.

Ce trebuie să faci: Cu el, orice comportament este posibil. Șeful Săgetător are încredere în cei din jurul lui, iar dacă faci astfel încât el să-şi dea seama că această încredere este justificată, va aprecia sfaturile şi  ideile tale şi îți va da libertate să-ţi organizezi munca.

CAPRICORN

Ambițios, tenace, de-a dreptul îndrăgostit de muncă să, șeful tău pare să nu reușească să-și imagineze că, pentru ceilalți, serviciul nu este centrul Universului? Fără îndoială, este un Capricorn. Adică un "animal de povară", redutabil de eficace, dotat de la natură cu talentul de a-și exersa autoritatea, asumându-și responsabilitățile fără nici cea mai mică urmă de slăbiciune.

Ce trebuie să eviți: Șeful tău este ceea ce se cheamă un "șef tipic" și va reacționa negativ la tot ceea ce deranjează orice șef: întârzierile, lipsă de eforturi și de interes etc. Orice atitudine sau comportament trișor te pune în pericolul de a rămâne fără serviciu.

Ce trebuie să faci: Pus în față acestui super-șef, ideal este să te dovedești a fi un super-angajat! Atenție, însă: nu încerca să simulezi-va simți întotdeauna înșelătoria de la o poștă! Este inutil, de asemenea, să îl flatezi; fii tu însăți, cu calitățile și defectele tale. 

VĂRSĂTOR

Acesta este patronul secolului XXI! În permanentă mișcare, și încă într-una rapidă. Trăiește înaintea timpului sau, adoptând, imediat ce sunt descoperite, noile tehnologii sau metode de lucru. Idealist și liberal, îi respectă pe toți, este un adept al dialogului, știe să asculte ideile celor din jur și -foarte important!- acceptă contradicția, pe care o consideră o sursă de îmbogățire.

Ce trebuie să eviți: După ce ți-ai învățat meseria și ți s-a spus ce și cum trebuie să faci, respecți cu strictețe acest lucru? Nu e bine! Pentru șeful tău este doar semnul unei lipse de inteligență și de adaptabilitate. Șeful se așteaptă că și tu să-ți afirmi personalitatea.

Ce trebuie să faci: Dezvoltă-ți creativitatea, exprimă-ți pe de-a-ntregul potențialul de care dispui. Acest om știe cu adevărat să lucreze în echipă, și atunci când vei reuși să devii colaboratorul lui îi vei câștiga atât încrederea, cât şi stima.

PEȘTI

Șeful tău este deosebit de drăguț cu toți angajații săi, însă este extrem de dificil de înțeles? Un adevărat reprezentant al zodiei Peștilor! În spatele aparenței siguranțe, el este un original, cu o manieră proprie și absolut inedită de a conduce și de a munci. O persoană aparent logică, șeful Peste "funcționează", însă, numai pe bază intuiției, ceea ce poate avea rezultate bune, dar și proaste.

Ce trebuie să eviți: La cea mai mică impresie că îl dezaprobi va crede că îl critici și asta îl va scoate din sărite. El își asumă riscuri mult mai mari decât alții. Ceea ce face să îi fie și mai mare frică de greșeli, amplificând, normal, și sensibilitatea față de posibilele critici.

Ce trebuie să faci: Acest șef are nevoie de colaboratori care să compenseze, discret, dezechilibrul astfel creat. Așa că tu va trebui să dai dovadă de punctualitate, de ordine și de un simț fără cusur al organizării, chiar dacă el nu-ți va cere acest lucru. 

Foto:

M.T.

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate