Cumperi des ouă din supermarket? Uite CE ÎNSEAMNĂ CIFRELE ştanţate pe ele

 

Ouăle sunt nişte alimente de bază în dieta de zi cu zi. Indiferent de venit, oamenii din toate clasele au acces la acest ingredient. Totuşi, există informaţii care ni se aduc la cunoştinţă, dar pe care nu ştim să le citim.

Conform unui comunicat al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, pe fiecare ou sunt aplicate prin ştanţare mai multe informaţii. Există trei "categorii" de inscripţii, ce indică diverse informaţii despre ou.

Cifra 0: ouăle provin de la găini crescute în sistem ecologic
Cifra 1: ouăle provin de la găini crescute în aer liber
Cifra 2: ouăle provin de la găini crescute în hale unde se pot deplasa
Cifra 3: ouăle provin de la găini crescute în baterii îmbunătăţite

Codurile de câte două litere marchează ţara de origine şi judeţul.

Codul de trei cifre de la 001 la 999 reprezintă numărul de ordin din cadrul judeţului din care provine.

De exemplu, codul alfanumerit 3ROBZ012, urmat de codul D.D.M. 21.05.13, se interpretează astfel: oul provine de la o găină crescută în baterii modernizate, ţara de origine este România, crescătorul păsărilor este din judeţul Buzău, în timp ce 012 reprezintă un număr de ordine al producătorului. Oul poate fi consumat până la data de 21 mai 2013 inclusiv.

A.C.


Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate