De ce apar negii? Cum să tratezi această problemă

 

Este o vorbă din bătrâni care spune că dacă atingi o broască îți apar negi pe piele, însă acest lucru este complet fals. Sunt destule persoane care au negi pe diverse zone ale corpului, iar aceştia apar indiferent de vârstă.

Negii sunt, de fapt, infecții ale pielii cu HPV a€“ Human Papilloma Virus, același virus care favorizează cancerul de col uterin, dar care, atenție, nu înseamnă că verucile se transformă în cancer, spun dermatologii. Sunt aproximativ 180 de tipuri de HPV, iar dintre aceste tulpini una determină apariția negilor. Din acest motiv, vaccinul anti HPV nu are cum să prevină apariția negilor, pentru că este destinat unor tulpini diferite. Substanţa HPV se găsește deseori pe obiecte, însă infecția este favorizată de microleziunile de la nivelul pielii (zgârieturi, tăieturi), umezeală crescută (bazine de înot, dușuri, vestiare, sauna) și de transpirația excesiva, conform adevarul.ro.  

Un alt lucru important de menţionat este că negii se transmit și prin contact direct. De aceea, sunt frecvente verucile din jurul unghiilor, la persoanele care au obiceiul de a-şi roade unghiile. Negii pot infecta și suprafețe de piele alăturate, cum ar fi degetele de la picioare sau de la mâini, rezultând infecții.

Există mai multe tipuri de veruci, în funcție de localizare, aspect și agent cauzal. Negii dispar de la sine în decursul a șase luni sau chiar doi ani, însă există și cazuri când aceștia rămân pe piele o perioadă mult mai lungă. În astfel de situații, când devine o problemă inestetică sau provoacă disconfort.

Dacă te confrunţi cu o astfel de problemă este cazul să mergi la medicul dermatolog, care poate apela la diverse soluţii, precum congelarea cu azot lichid, arderea cu laser, excizia.

Există numeroase geluri, plasturi și unguente destinate eliminării negilor, majoritatea având că ingredient de bază acidul salicilic, care înmoaie și dizolvă celulele cutanate dezvoltate în exces, însă nu totdeauna acestea funcționează.

Un rol important în eliminarea negilor îl joacă sistemul imunitar, care poate fi îmbunătățit cu ajutorul alimentației, bazată pe legume colorate, bogate în vitamine. Consumă ceapa usturoi, varză, broccoli, deoarece conţin vitamina A, suplimente alimentare cu zinc, vitamina B și C, odihna corespunzătoare și menținerea unei igiene corecte sunt de asemenea extrem de importante. 

Foto: Sanatate.bzi.ro

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest