De ce e periculos să comentezi ”Amin” la postările de pe Facebook

Rețelele de socializare sunt un mijloc pentru orice în ziua de azi, de la scopul lor inițial, socializarea, până la vânzare de produse, dar și lucruri negative precum frauda.

De multe ori Facebook-ul pare locul în care oamenii se ajută, chiar dacă uneori ”ajutorul” înseamnă un simplu ”share” al unei postări. Ei bine, rețelele de socializare au și părți negative. Un comentariu precum ”Amin” la o pagină inofensivă la prima vedere, îți poate marca viața, scrie BrightSide.

La fel cum pe Facebook există multe anunțuri de tip vânzări, cumpărări, închirieri, exact același tip de anunțuri există pe partea emoțională.

La polul opus, acela al ”vânzării intențiilor de bine”, un like, un share sau un comentariu poate ajuta moral pe cineva. De nenumărate ori utilizatorii cad în capcana fotografiilor precum ”Scrie 'Amin' în comentarii pentru a salva o viață". Ceea ce se întâmplă de fapt, în ciuda intențiilor bune ale utilizatorului, este furtul de date personale, în unele cazuri fiind vorba și de informații de nivel financiar. Paginile care postează astfel de mesaje, de multe ori postează și linkuri cu viruși ce se infiltrează ”pe nevăzute” în sistemul computerului.

A.C.

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

SpyNews