Este cel mai vechi remediu natural din lume. Vindecă zeci de boli și ține bătrânețea la distanță

 

Din ce în ce mai mulţi oameni au început să aibă tot mai multă încredere în leacurile băbeşti şi remediile naturiste. Acestea sunt de multe ori mai eficiente decât medicamentele din comerţ, pentru că nu au efecte secundare pentru că 100% naturale.

Supa de oase este un astfel de exemplu şi era consumată încă din cele mai vechi timpuri. Oamenii foloseau întregul animal pentru gătit: piele, oase, măduvă, cartilagii. În prezent, sunt ignorate oasele şi cartilagiile în favoarea cărnii musculare care este mai puţin nutritivă. Iată de ce e bună supa de oase şi cum se prepară, potrivit doctorulzilei.ro.

Supa de oase este una dintre cele mai bogate surse de nutrienţi: o mare varietate de minerale, într-o formă uşor de absorbit (foarte mulţi oameni suferă de dezechilibre minerale şi carenţe din cauza alimentaţiei preponderent industriale şi a degradării solului). Aceasta mai conţine colagen şi alţi agenţi antiîmbătrânire, nutrienţi care ajută articulaţiile, pielea, părul şi întregul organism.

De ce este bună supa de oase?

Unii cercetători afirmă că proteinele din colagen compensează efectele cancerigene ale cărnii musculare. Supa de oase este recunoscută pentru rolul ei de a vindeca mucoasa intestinală. Se ştie că alimentaţia modernă este inflamatorie şi că mulţi oameni au probleme intestinale. Este bună şi pentru cei care au intoleranţă la gluten (boala celiacă) sau care consumă mult gluten.

Sunt în curs cercetări privind rolul supei de oase în tratarea bolilor autoimune. Se ştie că cele mai multe boli autoimune încep cu problemele din intestin, iar permeabilitatea acestuia este una dintre cele mai frecvente atacuri autoimune din corp, fiindcă există pierderi de substanţe străine din intestin în fluxul sangvin.

În plus, supa de oase este bună şi pentru sistemul imunitar, pentru buna funcţionare a creierului şi a memoriei, împotriva stresului, împotriva frigului. Ajută chiar şi la reducerea celulitei.

Reîntinerește tenul

Julia March, expertă în lifestyle şi frumuseţe, printre ai cărei clienţi se numără celebrităţi de la Hollywood, recomandă consumul supei de oase pentru a combate lipsa de fermitate şi roşeaţa tenului, informează dailymail.co.uk.

“Clienţii mei au un ten mai puţin inflamat, mai luminos şi mai tonifiat după ce beau supă de oase. Aceasta repară, conferă fermitate, întinereşte şi vindecă tenul”,
a spus Julia March, care recomandă un consum de până la trei căni de supă pe zi pentru îmbunătăţirea aspectului tenului.

Supa este preparată prin fierberea la foc mic a oaselor în apă, cu un strop de oţet, care absoarbe substanţele minerale, timp de câteva ore. În supă se pot adăuga, de asemenea, legume şi verdeţuri.

Cum se consumă supa de oase

Poţi bea zilnic o ceaşcă de supă de oase sau să o foloseşti ca bază pentru anumite feluri de mâncare sau pentru asezonarea legumelor. După ce ai pregătit-o (din oase special cumpărate sau din oasele care-ţi rămân la masă şi care dau un gust bun supei), o poţi conserva la rece sau o poţi congela timp de 6 luni, în borcane sau cutii ermetice. O poţi pune în tava de cuburi de gheaţă şi când ai nevoie, poţi adauga unul sau două cuburi în mâncare.

Supa de oase se poate face din oase de vită, de oaie, de pasăre, fie amestecate, fie doar dintr-un singur tip. De la pasăre se pot folosi capul şi ghearele care au mult colagen.

Vită cu pasăre

Ingrediente:

 • 1,300-1,500 kg os de vită
 • cartilagii
 • oase de pui sau de curcan (mai poţi folosi cozi de vită, gheare de pui)
 • 1-2 linguri de oţet de mere (ajută la extragerea mineralelor din oase)
 • 4-5 linguri de apă
 • 4 tulpini de ţelină sau o rădăcină
 • 4 morcovi necurăţaţi de coajă
 • 3 cepe necurăţate
 • pătrunjel
 • usturoi
 • sare de mare
 • piper boabe.

Mod de prepare:

Pune toate oasele într-o oală mare. Adaugă apă şi oţetul, până le acoperi complet. Lasă oala deoparte pentru ca oţetul să acţioneze asupra oaselor. Apoi, adaugă morcovii, ceapa, şi ţelina, iar după ce dă în fiert, micşorează focul.

Acum poţi aduna şi spuma. Trebuie lăsată pe foc foarte mic 12 ore. Cu cât fierbe mai mult, cu atât se extrag mai bine toţi nutrienţii şi colagenul. Dacă e nevoie se mai adaugă apă, cât să acopere oasele. Când mai sunt doar 30 de minute de fiert, adaugă pătrunjelul, usturoiul, un vârf de sare şi câteva boabe de pieper. După ce a fiert, se lasă să se răcească, apoi se strecoară ca să rămână doar zeama. Adaugă sare dacă mai trebuie.

Foto: doctorulzilei.ro

M.T.

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews