Fii atent când mergi la toaletă! Urinarea care depășește 10 secunde sau durează sub 5 secunde poate indica o problemă serioasă de sănătate!

 

Chiar dacă mulţi oameni poate nu iau în seamă importanţa felul în care arată urina lor, această spune multe lucruri despre sănătatea fiecărui individ în parte.

Probabil mulţi nici nu s-au întrebat vreodată aşa ceva, însă durata procesului de eliminare a urinei are şi ea o însemnătate. Aşadar este bine să ştii că durată medie a urinării este de 10 secunde. 

Benjamin Brakel, un cunoscut urolog de la Universitatea de Medicină din New York, oferă această estimare, bazată pe multiple cercetări și, deși poate varia în funcție de nivelul de lichide consumate pe zi, este numărul generalmente acceptat. Diferențele mici nu reprezintă un semn rău, potrivit site-ului secretele.com.

Un om normal urinează timp de 10 secunde. Acest lucru însă poate fi considerat subiectiv, dar o urinare scurtă, de 4-5 secunde, însoțită de usturime, este nesănătoasă și poate reprezenta semnul unei infecții urinare. Dacă te confrunţi cu o astfel de problemă, ar fi bine să consulţi un medic specialist.

Cantitatea de urină eliminată, la un adult normal, este de circa 300-400 de ml.
 
Mărimea vezicii urinare este, în general, aceeași, atât la bărbați cât și la femei. Urina găzduită de vezică o singură data, poate fi măsurată în 7 până la 10 cești. De asemenea, este bine să ştii că sănătatea generală a corpului este evidențiată inclusiv de culoarea și textura urinei.

Iată cum se interpretează caracteristicile urinei:

Urina transparentă - cea mai pozitivă culoare dintre toate. Cu toate acestea, există și situații în care supraconsumul de apă poate provoca eliminarea calciului din oase, ceea ce conduce la colorarea urinei.
 
- urina galben pal - situația este stabilă; oricum trebuie să bei mai multă apa pe viitor;
 
- urina galben închis - tonul închis al urinei indică deshidratarea; dacă urină este galben maronie, începe să consumi cât mai multă apă imediat;
 
- urina maronie - de obicei, această culoare indică o problemă, o infecție a ficatului sau sânge în urină; consulta un medic specialist;
 
- urina roșie sau roz - dacă nu ai consumat băuturi cu coloranți, sau dacă nu ai mâncat sfeclă roșie, această culoare poate semnala probleme majore (cancer sau pietre la rinichi); consulta imediat medicul;
 
- urina verde, albastră, portocalie sau de altă culoare este rezultatul consumului de produse bogate în coloranți artificiali.
 
- spuma în urină - dacă observați spumă și balonașe albe în urină, poate fi un semn că pur și simplu v-ați grăbit când ați urinat dar poate indică și alte lucruri. Dacă această spumă persistă, trebuie să mergeți cu siguranță la medic. Este posibil să aveți prea multe proteine în urină sau chiar probleme cu rinichii. Spumă în urină poate apărea și datorită altor dereglări însă, de cele mai multe ori este rezultatul unui consum mare de proteine.

Foto: secretele.com

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest