Este recunoscut pentru proprietățile sale, iar după ce vei afla cât de benefic este, sigur îi vei acorda mai multă atenție.
Hreanul își are originile în jurul Mării Negre, putând crește atât sub formă sălbatică, cât și în cultură. Gustul său este unul înțepător, iar perioada în care apare în mod obișnuit este cuprinsă între lunile iunie și iulie.
articolul continua dupa recomandari
Iată cum poți consuma hreanul, pentru a beneficia de toate proprietățile:
1. Dulceață de hrean
Aceasta poate fi consumata pentru tratarea tusei.
Ingrediente:
- 1 lingură de hrean ras
- 2 linguri de zahăr brun
- 1 taler de lemn
- 1 bol
Amestecă toate ingredientele pe talerul de lemn, toarnă în bol și lasă să se așeze timp de 3-4 ore.
Ia câte o linguriță de 4-5 ori pe zi.
2. Gargară cu hrean
În cazul în care suferi de stomatită, este necesar să faci gargară de 3 ori pe zi cu următorul preparat:
Pune o lingură de hrean la ¼ litri de rachiu. Lasă să se așeze timp de 24 de ore, după care strecoară și tratamentul este gata.
3. Cataplasmă pentru junghiuri și nevralgii
Rade o rădăcină de hrean și stropește-o cu apă. Aceasta va trata junghiurile și nevralgiile, care îț dau atâtea bătăi de cap.
4. Migrenele
În cazul durerilor de cap și al migrenelor, trebuie să faci un preparat din hrean, făină de grâu și oțet. Așază amestecul într-o batistă sau prosop și pune-l în dreptul frunții, conform secretele.com.
V.M
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc