Îţi doreşti un copil, dar nu reuşeşti să rămâi însărcinată? Ţine cont de aceste sfaturi şi dorinţa ţi se va împlini

 

Formaţi un cuplu de multă vreme şi v-aţi hotărât să deveniţi părinţi? Ei bine, dacă nu reuşeşti să rămâi însărcinată şi îţi doreşti de foarte mult timp acest lucru, este bine să ştii că nu doar infertilitatea unuia dintre parteneri te poate împiedica să îţi înplineşti visul de a avea un copil.

Există mai multe cauze pentru care, deşi lucrezi din greu la asta, nu reuşeşti să rămâi însărcinată. Ei bine, iată câteva motive care influenţează în mod direct capacitatea organismului tău de a aduce pe lume un copil.

Fumezi prea mult

Dacă te numeri printre fumătoarele înrăite, să ştii că şansele de a rămâne gravidă scad cu 60% faţă de femeile care nu iubesc tutunul. Fumatul poate să afecteze funcţia tubară şi cervicală, având un efect toxic asupra ovocitelor, potrivit ele.ro. Ei bine, dar fumatul cauzează grav şi calităţii spermei. Morfologia spermatozoizilor, dar şi mobilitatea lor este afectată de tutun.

Eşti stresată

Un motiv în plus pentru care nu rămâi însărcinată este volumul mare de stres. Şi nu vorbim aici de stresul că nu mai rămâi odată gravidă, ci de stresul cotidian, de problemele pe care le întâmpini la serviciu, de problemele financiare, de griji. Stresul afectează funcţia normală a ovarelor, iar în cazul bărbaţilor, spermatogeneză. De aceea, când vrei să rămâi însărcinată, cel mai bine este să îţi iei o vacanţă relaxantă şi abia după să te pui pe treaba.

Nu profiţi de ovulaţie

Că să rămâi însărcinată e important să îţi urmăreşti calendarul menstrual şi să profiţi din plin de ovulaţie. Aşadar, e important nu de câte ori faci sex, ci când. Pentru că trebuie să acţionezi în perioada de maximă fertilitate pentru a spori şansele de a rămâne însărcinată.

Ai luat în greutate

Femeile supraponderale suferă de cele mai multe ori de infertilitate. Este mai degrabă o funcţie de autoapărare a organismului, care nu produce ovule viabile tocmai pentru că un făt crescut în pântecele unei femei "cu greutate" ar putea avea de suferit.

Consumi alcool

Consumul excesiv de alcool duce la dereglări hormonale. Băuturile alcoolice nesănătoase conţin substanţe care afectează nu doar ficatul, stomacul sau rinichii, dar pot afecta şi organele de procreare. Aşadar, atât tu, cât şi partenerul tău trebuie să o lăsaţi mai moale cu alcoolul.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest