Mănâncă 5 nuci și vezi ce se întâmplă după 4 ore!

 

Consumul regulat de nuci poate preveni mai multe tipuri de boli, dar cel mai important avantaj este că se diminuează riscul apariției afecțiunilor cardiace coronariene. Nucile sunt bogate în fitonutrienți și sunt o sursă excelentă de seleniu, fosfor, magneziu, zinc, fier și calciu.

Dr. Penny Kris Etherton de la Universitatea din Pennsylvania susține că: “Mâncând o mână de nuci sau consumând puțin ulei de nucă patru zile pe săptămână poți reduce semnificativ riscul de boli de inimă”.

În urma unui studiu s-a demonstrat că la persoanele care au consumat zilnic ulei de nucă, a avut loc o îmbunătățire semnificativă a sănătății vaselor de sânge, fapt ce stimulează o funcționare adecvată a inimii și reduce riscul de boli cardiace.

E de ajuns să se consume 51 de grame de ulei de nucă pentru a avea rezultate în doar 4 ore, în ceea ce privește elasticitatea arterelor și implicit îmbunătățirea fluxului de sânge din organism, ce reduc șansele de rigidizare a arterelor.

Încă din 1931 cercetătorii au descoperit că nucile sunt o sursă importantă de vitamina C. Uleiul de nucă este bogat în acizii grași omega 3, vitaminele B1, B2, B3, vitamina E și niacina.

Uleiul de nucă este o sursă extrem de bogată de antioxidanți și acid elagic. Antioxidanții joacă un rol în eliminarea toxinelor și a diverselor substanțe nocive din organism, iar acidul elagic împiedică multiplicarea și dezvoltarea celulelor canceroase. Uleiul de nucă este o sursă bogată de cupru și mangan.

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate