Metodă incredibilă! Cum să scapi de dureri de cap cu ajutorul unui instrument de scris

 

Durerile puternice de cap sunt o problemă pentru multe persoane, iar uneori medicamentele analgezice nu mai au efectele aşteptate. Stresul şi oboseala zilnică le accentuează, iar din aceste motive, dureri dispar destul de greu.

Durerile de cap produs un discomfort fizic și mental semnicativ, şi au cauze multiple și de aceea un tratament potrivit este greu de determinat.

Cercetătoarea Jane Leonard a găsit însă, un truc banal, care are efecte remarcabile şi înlocuiește lejer tratamentul medicamentos, potrivit site-ului secretele.com. Este vorba despre un creion. 

Este foarte important ca durerile de cap/cefaleele, benigne, să nu se confunde cu migrenele, pentru se manifestă printr-o presiune la nivelul capului.

“În general, sunt cauzate de contracții ale mușchilor feței, gâtului și maxilarului”, precizează dr. Jane Leonard. Mulți pacienți avuți sub strictă observație a specialistului menționat fac referire la tâmple, că să indice sursă durerii. 

Mergând mai departe, Jane Leonard opinează că durerea vine de la “contractia unui mușchi în formă de evantai pe care-l găsim în zonă tâmplelor, denumit temporal”. 

De asemenea, cercetătoarea susține că la originea cefaleelor poate stă și disfuncția articulației temporomandibulare. Maxilarul încleștat că și scrâșnitul dinților în timpul somnului provoacă respectivă tulburare. 

Pentru a veni de hac spasmelor în discuție, dr. Jane Leonard ne vorbește de faptul că trebuie “tratat” factorul ce le declanșează, anume stresul. Cum? Prin destinderea maxilarului, folosind diverse tehnici și a frunții.
 
O metodă mai puțin cunoscută
 
Țineți un creion între dinți timp de mai multe minute fără să-l mușcați. Acesta este un exercițiu util pentru relaxarea mușchilor masticatori ce suferă de spasme în timpul disfuncției articulației temporomandibulare, cum spuneam anterior. 

Soluțiile holistice sunt recomandate că fiind eficace pentru a trata durerile de cap, ținând cont că foarte importantă este depistarea cauzei principale, de exemplu stresul sau anxietatea. 

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest