O vedetă TV a slăbit 22 de kilograme în 8 luni după "Programul celor 4 liste". Secretul este mai simplu decât crezi

 

Silueta armonioasă este un ideal pentru toţi oamenii care au probleme cu greutatea. Este evident, însă că prin voinţă de fier şi răbdare poţi obţine orice îţi viaţă, iar acest lucru se aplică foarte bine şi atunci când vine vorba despre pierderea kilogramelor în plus.

Un bun exemplu în acest sens este Alton Brown, care este gazda unei emisiuni de gătit, denumită "Good eats". Realitorul TV este foarte sincer în legătură cu urmările "distracției" datorate mâncării în exces. Cu toate acestea, ei a avut voinţa şi a reușit să slăbească în 8 luni 22 de kg.

"Toată lumea are mâncăruri preferate, mâncăruri cu care se simt bine, dar relația cu mâncarea trebuie regândita. Toți trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru actuală epidemie de obezitate", susține Alton Brown, potrivit site-ului sanatate.bzi.ro.

Vedetă TV a slăbit cu ajutorul "Programului celor 4 liste", care include mai degrabă mâncăruri pe care ar trebui să le mănânce, nu cele interzise. 

Lista 1 - alimente care pot fi consumate zilnic 

 -legume cu frunze închise la culoare
 -nuci
 -morcovi
 -ceai verde
 -cereale integrale
 -fructe
 
Afinele, strugurii închiși la culoare le pune în pungi de 115 gr, le congelează și apoi aruncă în blender dimineață. Porţionarea de dinainte e foarte importantă. O altă mâncare consumată cu mare plăcere de Alton este terciul de ovăz. Conține fibre.

Fibrele sunt solubile și indisolubile; cele solubile ne încetinesc digestia și îndepărtează colesterolul nedorit. Din acest motiv,  Alton le consumă zilnic, prajind ovăzul într-o tigaie înainte de a face terciul. În acest fel, are gust de nuci; îl lasă 2 minute la foc mediu.
 
Lista 2 - alimente care pot fi consumate de 3 ori pe săptămână

 -iaurt
 -conopidă
 -broccoli
 -cartof dulce
 -avocado
 -peste uleios (sardine)
 -tofu
 
Alton are mereu la el conserve cu sardine, mai ales când e pe drum, pentru că sunt ideal porționate. Uneori folosește cutia pentru a porționa alte mâncăruri, în felul acesta nu mai exagerează cu mâncatul în exces. Tofu este bun dacă ții un regim în care consumi puțină carne, pentru că oferă destule proteine care însă derivă din semințele de soia. Este un ingredient versatil pe care Alton îl folosește în multe mâncăruri (ex.: tacos).

Lista 3 - alimente care trebuie consumate o dată pe săptămână

 -carne roșie
 -amidon alb (din orez sau pâine)
 -un deșert (orice, la alegere)
 -alcool
 
Lista 4 - alimente care nu trebuie consumate 

 -fast food
 -sucuri carbogazoase
 -mâncăruri procesate
 -supă la conservă
 -orice lucru pe care scrie "dietetic" 

Sucurile carbogazoase și pofta pentru ele ne conving că avem nevoie de un nivel foarte mare de dulce, zilnic. Acest lucru îți păcălește creierul. Alton spune că atunci când obișnuia să bea suc dietetic, putea mânca multe bomboane. 

Foto: sanatate.bzi.ro

M.T.

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate