Orice femeie trebuie să ştie asta! Ce înseamnă când te mănâncă sânii

 

Dacă în zona sânilor apare o mâncărime care se manifestă timp de câteva zile la rând, înseamnă că trebuie să îți faci o programare la medic. Cum însă există mai multe cauze pentru care poate apărea problemă respectivă, este indicat să discuți mai întâi cu medicul de familie, care, în urmă unui control, te va trimite la un doctor specialist și probabil că îți va da să efectuezi și o serie de analize.
 
Iată și câteva cauze pentru care poate apărea o mâncărime în zonă unuia sau a ambilor sâni:
 
1. De cele mai multe ori, vina pentru aceste senzații neplăcute o poartă hainele. Fie că este vorba despre sutien, pulover, maiou, cămașa sau tricou, cauza poate fi o alergie sau o dermatită de contact, apărută în urmă folosirii unui detergent ori balsam de rufe care conține diverse substanțe iritante. Consulta un medic dermatolog și întreabă-l dacă este nevoie de anthistaminice ori de unguente antifungice pentru a scăpa de probleme.

2. Obișnuiești să pulverizezi parfum pe pielea din zonă sânilor? Atunci acesta poate fi răspunsul la întrebarea "Ce înseamnă când te mănâncă sânii?". Alcoolul sau alte ingrediente tipice parfumurilor pot duce la apariția iritațiilor.
 
3. Unele ciuperci, incluzând aici și Candida, duc la apariția mâncărimilor în zonă sânilor. Un dermatolog îți poate pune diagnosticul exact și îți poate prescrie un tratament specific, conform sanatate.bzi.ro. Este foarte important, însă, că în aceste cazuri să menții o igiena strictă a zonei și să eviți contactul cu lenjeria confecționată din materiale sintetice, dar să renunți și la detergenții pentru haine pe bază de chimicale, optând pentru unul bio.
 
4. Arsurile solare reprezintă o urmare comună a expunerii pielii la radiația UV fără a folosi cremă cu factor de protecție. Desigur că, pe termen lung, o astfel de acțiune necugetată poate duce la apariția cancerului de piele, mai ales dacă în zonă sunt prezente alunițele, dar înainte de toate, poate apărea mâncărimea pielii, că urmare a deshidratării pielii. Din aceste motive, este bine să folosești o cremă cu factor ridicat de protecție UV, mai ales dacă ai un ten deschis, semn că organismul tău nu secretă suficientă melanină astfel încât să fie protejat în mod natural, cel puțin parțial, de efectele dăunătoare ale soarelui.

5. După naștere, femeile se pot confruntă cu mastită, care este o inflamație a glandelor mamare, un simptom al acesteia fiind mâncărimea sânilor, care apoi poate evolua până la durere. Din acest motiv, este necesară o vizită imediată la medic.

L.F.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest