Frunzele de nuc se recoltează din luna mai până în august, când au conţinutul cel mai ridicat în substanţe active benefice. Pentru a nu vătăma arborii, nu se recoltează de pe acelaşi copac mai mult de 2-3 kg de frunze proaspete.
Pentru a se putea prepara o tinctură de cât mai bună calitate, usucă frunzele cât mai repede după recoltare, într-un strat subțire și ferit de soare.
Ca să obții cea mai bună tinctură, ai nevovie de frunzele de nuc de la capătul ramurilor.
Ingredientele necesare
• 30 grame de frunze de nuc bine uscate (asta înseamnî cam 2-3 linguri de frunze uscate mîrunțite)
• 150 ml de alcool sau alt produs distilat, obţinut în gospodărie
• 100 ml de apă de izvor sau minerală plată.
Se introduc frunzele într-un recipent (sticlă sau borcan) și se toarnă peste ele cei 150 ml de alcool și apa. Ticntura trebuie lăsată la macerat două săptămâni, însă trebuie agitată zilnic de 2-3 ori pentru a se întrepătrunde bine.
Dupa încheierea intervalului de macerare, amestecul trebuie filtrat prin tifon și lăsat încă 5-6 zile in frigider pentru a se limpezi și apoi trece uşor partea limpede într-un alt recipient, informează frunza-verde.ro.
articolul continua dupa recomandari
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc