RAPID şi DE EFECT! Cum vopseşti ouăle de Paşte natural, fără să foloseşti vopsea din comerţ

 
+2 click pentru
galerie

Paştele nu are nicio semnificaţie fără ouăle vopsite în roşu sau alte culori vii. Vopseaua din comerţ este toxică şi pătrunde în coaja oului, afectând astfel sănătatea consumatorilor. Există, însă, alternative şi sunt chiar din bucătăria tradiţională a bunicii.

Pentru a obţine pigmenţii necesari fiecărei culori e nevoie de legume pe care le ai chiar în bucătăria ta. Există o metodă naturală în totalitate, astfel ouăle vor avea nunaţe vii şi fără toxine.

1. Galben – Se fierb 5 morcovi împreună cu o lingură de praf de curcuma, o lingură de sare şi 2 linguri de oţet.

2. Turcoaz – O jumătate de varză roşie se fierbe în apă împreună cu o lingură de sare şi 2 linguri de oţet.

3. Violet – 500g de afine proaspete se fierb în apă împreună cu o lingură de sare şi 2 linguri de oţet.

4. Roşu arămiu – Două jumătăţi de sfeclă roşie se fierb în apă împreună cu o lingură de sare şi 2 linguri de oţet.

5. Portocaliu – Foile uscate de la 4-5 cepe se fierb împreună cu o lingură de sare şi 2 linguri de oţet.

Toate ingredientele potrivite pentru fiecare culoare se fierb circa 30 minute după care punem ouăle la vopsit până când pigmenţii le vor colora coaja.

Foto: Captură Youtube

L.F.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest