Tu cum respiri? Evită să o mai faci aşa! Pericolul e la o gură de aer apropiere!

 

Respiraţia e cel mai important proces pe care organismul uman îl efectuează. Pe cât de simplu ar părea, să respiri corect înseamnă cunoaşterea unor reguli definite deja de medici.

Conform secretele.com, un om respiră de 18 ori pe minut, de 1080 de ori pe oră şi de 25920 de ori pe zi. Totuşi, modul în care o fac poate marca o diferenţă ce se reflectă chiar în starea de sănătate.

Respiraţia nazală asigură reglarea pulsului şi stabilitatea activităţii cerebrale. Praful pe care-l respiri atunci când tragi aer, bacteriile şi viruşii se opresc în cavităţile nazale şi nu mai pot ajunge la plămâni.

În schimb, respiraţia pe gură provoacă o serie de probleme de sănătate. Respiraţia pe gură din timpul somnului poate cauza respiraţie greoaie, probleme de odihnă, sforăit şi chiar şi senzaţia de urinare din timpul nopţii. Acest tip de respiraţie nu filtrează impurităţile şi plămânii se îmbolnăvesc mai repede.

A.C.

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews