A început săptămâna preparatelor tradiţionale de Paşte şi pulpa de miel cu leurdă se află printre cele mai cunoscute. Este uşor de pregătit şi e numai bună pentru o masă pe cinste!
articolul continua dupa recomandari
Nicolai Tand a dezvăluit pe blogul său reţeta pe care o foloseşte pentru a prepara acest fel de mâncare.
Ingrediente:
- 1 pulpa miel (cca 1,5 kg)
- 1 leg. leurda proaspata
- 1 capatana usturoi
- 1 kg cartofi
- 400 ml smantana de gatit
- 200 ml vin rosu
- ulei de masline
- nucsoara
- sare
- piper
- oregano
- rozmarin
Mod de preparare
- Leurda se spala bine. Se amesteca intr-un recipient inalt cu ulei de masline, un praf de sare, piper si putin vin rosu. Se paseaza cu ajutorul unui blender.
- Pulpa de miel se asaza intr-o tava mai mare. Carnea se unge bine, mai intai cu ulei de masline, se asezoneaza cu sare.
- Se imbraca apoi in sosul de leurda.
- Se toarna peste ea si restul de vin rosu si putina apa. Se acopera totul cu o folie de aluminiu, se pune la copt, in cuptorul preincalzit, 30 -40 minute, cat sa se patrunda carnea, apoi se indeparteaza folia si se lasa sa se rumeneasca frumos friptura. Spre final, se mai lasa 10 minute la foc iute. Se stropeste din cand in cand cu sosul format in tava.
- Cartofii se curata, se spala si se feliaza subtire, cca 3 mm, cu ajutorul unei razatoare.
- Smantana se amesteca cu un catel de usturoi ras, un praf de sare si putina nucsoara rasa proaspat.
- Compozitia de smantana se toarna peste cartofi. Se asezoneaza cu sare si se da totul la cuptor pana se rumeneste frumos.
- Friptura de miel se scoate din cuptor, se lasa cateva minute sa se „odihneasca”, apoi se feliaza.
- Se stropeste cu sos ramas in tava si se serveste cu garnitura de cartofi frantuzesti.
A.C.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc