Micul dejun e cea mai importantă masă din zi și cu toții știm asta, dar ce ai face dacă ai afla că e de fapt cheia tuturor problemelor tale cu organismul tău?
articolul continua dupa recomandari
Conform BrightSide, omleta, pâinea prăjită și alte rețete nu sunt la fel de eficiente ca cea pe care urmează să ți-o prezentăm. Cel mai indicat de către nutriționiști este să mănânci în fiecare dimineață pentru micul dejun tărâțe de ovăz cu lapte. Dacă ți-e teamă că te vei plictisi, află că există diverse moduri prin care poți să variezi gustul acestuia de la zi la zi.
Ce este cel mai important însă este să te asiguri că ovăzul este de calitate înaltă și nu conține impurități sau particule străine. Citește bine eticheta înainte de a cumpăra!
Datorită nivelului crescut de antioxidanți, vei observa îmbunătățiri în ceea ce privește nivelul de zahăr din sânge, inflamațiile, iritațiile pe care le ai și presiunea sângelui. De asemenea, toată ziua te vei simți mai plin de energie și datorită efectului de sațietate îndelungată pe care acesta ți-l oferă, vei pierde și câteva kilograme pentru că nu vei mai simți nevoia de snacks-uri așa de curând după ce ai luat micul dejun. Colesterolul va scădea și el, și vei avea un risc mai scăzut de a avea probleme cu inima. De asemenea, datorită fibrelor din compoziție îți vor rezolva problemele de digestie.
Rețetă
Ingrediente:
- 8 linguri de ovăz
- 1 cană de lapte
Mod de preparare:
- Încălzește laptele bine, apoi toarnă-l fierbinte peste castronul cu cele opt linguri de ovăz.
- Alternativ poți adăuga sirop de arțar, miere, nucă, fructe, gem, scorțișoară sau chiar iaurt slab în grăsimi.
A.C.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc