Salvează-ţi picioarele de la ger! Cum să le încălzeşti după o călătorie prin frig

 

Picioarele reci atât din cauza temperaturilor scăzute dar şi din cauza circulaţiei proaste sunt o problemă principală mai ales pe timpul iernii.

Conform secretele.com, există câteva metode de a-ţi încălzi rapid picioarele reci.  Există şase metode diferite ce vizează alimentaţia, vestimentaţia şi ritualul îmbăierii.

Ce e cel mai important înainte de toate este să porţi încălţăminte din materiale naturale. Materialele sintetice încurajează transpiraţia şi cu cât piciorul este mai umed, cu atât îngheaţă mai repede.

A bea multă apă înseamnă sprijinirea circulaţiei sângelui. Deshidratarea provoacă constricţia vaselor sanguine mici, ceea ce înseamnă că ar fi bine să bei cel puţin un litru de apă pe zi. Băuturile cofeinizate sunt de evitat.

Alimentaţia potrivită te poate feri de problema picioarelor reci. Recomandate sunt usturoiul, vinul roşu, ulei de măsline şi fructe bogate în vitamina E. Fructele cu coaja lemnoasă, ghimbirul şi scorţişoara adăugate la mesele principale în limita bunului gust şi seminţele de dovleac sunt cele care te vor construi mai bine pentru frig.

Fă băi alternative cu apă când fierbinte, când rece. În acest fel îţi stimulezi circulaţia. Poţi să faci asta doar pentru partea picioarelor, pregătind un lighean cu apă caldă şi altul cu apă rece.

Înlocuieşte-ţi gelul de duş cu un remediu preparat în casă: fierbe 5 litri de apă alături de o cană de rădăcină de urzică şi o cană de frunze de urzică, după care strecoară lichidul. Această apă e ideală pentru clătirea picioarelor ce suferă de circulaţie slabă.

Ultimul truc la care mai poţi recurge când frigul ţi-a intrat în oase este să îţi masezi picioarele folosind palmele. Alternativ masajului, poţi să pui apă fierbinte într-o sticlă de plastic şi s-o ţii sub tălpi, rulând în spate şi în faţă.

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest