Sexul este dureros? Iată motivele pentru care simţi disconfort în timpul actului sexual

 

Chiar dacă pare o problemă aparent destul de rară, destul de multe cupluri se confruntă cu durerea din timpul contactului sexual. Chiar dacă penetrarea nu ar trebui să fie dureroasă, ei bine există situaţii în care acest simptom apare frecvent şi este destul de neplăcută.

Există câteva cauze ale apariţiei durerii pe care ar trebui să le ei în calcul, dacă te confrunţi cu această problemă. Iată trei dintre cele mai întâlnite cauze ale durerilor în timpul sexului, potrivit women24.com, citat de sfatulparintilor.ro.
  
Ai nevoie de lubrifiere

Lubrifierea pregătește vaginul pentru penetrare și protejează căptușeala delicată a acestuia de microabraziuni și zgârieturi cauzate de frecare. Acestea numai că sunt dureroase, ci favorizează și infecțiile. În plus, prezervativele se pot rupe foarte ușor fără lubrifiere.

De obicei, vaginul este un organ lubrifiant, însă există diverse motive pentru care femeia nu se „umezeşte” printre acestea numărându-se dezechilibrul hormonal, stresul, dietă, sănătatea, medicamentația și multe altele. 

Ce poți să faci: Folosește lubrifiant. Le pot găsi în orice farmacie. Vezi care ți se potrivește și treci la treabă. Nu ezita să ceri sfatul ginecologului dacă problemă persistă.

Îți lovește cervixul
 
În medie, lungimea canalului vaginal este de 7-10 cm. Însă datorită modului în care este creat, el se poate lungi cu până la 200% înspre uter. Canalul se termină la cervix care este intrarea în uter. Dacă cervixul este lovit prea tare este normal să te doară. Însă este important că durerea să nu fie prea ascuțită sau de durată.
 
Ce poți să faci: În general, asta se întâmplă atunci când nu ești suficient de excitată (iar vaginul nu se dilată) ori faci sex într-o poziție în care cervixul este vulnerabil la lovituri. Dacă te afli în prima situație amâna puțin penetrarea și sugerează-i iubitului să-ți facă sex oral. În cazul doi, pur și simplu schimbă-ți poziția și nu-ți fie teamă să-i spui partenerului să se miște mai încet și mai cu grijă. Nu ezita să ceri sfatul ginecologului dacă problemă persistă.

Suferi de vaginism
 
Mușchii vaginului se contractă involuntar motiv pentru care raporturile sexuale devin dureroase, de fapt orice fel de penetrare provoacă neplăceri. Chiar și un tampon poate fi dureros. Vaginismul este considerat a fi o disfuncție sexuală destul de rară. Cauza vaginismului poate fi fizică – traumatisme peripartum, infecții genitale – sau psihică. 

Ce poți face: Este nevoie de o diagnosticare corectă și abia apoi se trece la tratament. Pentru că poate avea la bază atât factori fizici cât și psihici tratamentul trebuie să fie complex și să abordeze ambele aspecte.

Foto: Hepta

M.T.

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate