Spune-mi cum tuşeşti ca să-ţi spun ce boală ai! Cinci afecţiuni pe care le poţi depista din timp

 

Tusea poate apărea de cele mai multe ori atunci când eşti răcit, sau chiar din senin. Cu toate astea, ea îţi poate spune înaintea doctorului dacă suferi de o boală şi care este aceea.

Conform secretele.com, îţi poţi da seama din modul în care tuşeşti dacă suferi de cinci boli importante. În funcţie de expectoraţii, culoarea lor şi senzaţia pe care o ai atunci când eşti zguduit de tuse, poţi avea una din cele cinci afecţiuni.

Printre bolile pe care le putem deduce din tusea pe care o avem, se numără următoarele:

Laringita - tuse precedată de o iritaţie a gâtului când mănânci, bei sau vorbeşti. Începe zgomotos cu un acces uşor de sufocare, urmat ulterior de expectorare. Dacă expectoraţia e un mucus verde sau roşu, e vorba de laringită tuberculoasă.
Crup - tuse răguşită şi zgomotoasă la început, iar spre sfârşit, din ce în ce mai stinsă şi mai rară.
Guturai sau viermişori intestinali - semnalizată de tusea măgărească, extrem de expectorantă şi zgomotoasă, uneori taie respiraţia.
Bronşită - tuse seacă la început, cu arsuri pe gât şi în partea superioară a pieptului. Expectoraţia e de culoare galbenă.
Pleurezie şi pneumonie - tuse bruscă, precedată de frison, febră şi un junghi intercostal sau în spate. Nu există expectoraţie decât în cazul pneumoniei.

Pentru a scăpa de tuse poţi să bei ceaiuri sau băuturi calde preparate din soc, isop, muguri de brad, viorele şi muşeţel. Trebuie să bei cel puţin 2 şi cel mult 8 linguriţe pe zi. Dacă tusea se prelungeşte pe mai mult de şapte zile, consultaţi un medic.

A.C.
Sursă: secretele.com


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest